Εντός ημερών στα χέρια Σαββίδη το πόρισμα για τη Νάταλι-Σε αναμονή το ΥΠΑΜ

Διαβεβαιώσεις δίνει η Αστυνομία, ότι εντός των επόμενων ημερών θα διαβιβάσει στον Γενικό Εισαγγελέα το φάκελο της υπόθεσης θανάτου της 27χρονης ΣΥΟΠ, Νάταλις Νεοφύτου, που τραυματίστηκε σε τροχαίο, στο στρατόπεδο του Κόρνου, στις 12 Μαΐου και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Οι Αρχές, αφού έλαβαν κάποιες επιπρόσθετες καταθέσεις που κρίθηκαν απαραίτητες για την υπόθεση, ανέμεναν, όπως αναφέρει η Αστυνομία, τις εκθέσεις των ιατροδικαστών και αφού συμπληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης, θα τον αποστείλουν περί τα τέλη της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης, στον Γιώργο Σαββίδη.

Ακολούθως, ο Γενικός Εισαγγελέας θα κληθεί να διαπιστώσει κατά πόσον προκύπτουν ποινικά αδικήματα, εναντίον οποιουδήποτε προσώπου και στη συνέχεια θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που έδωσαν καταθέσεις στην Αστυνομία είναι οι δύο επιβαίνοντες στο όχημα τύπου τζιπ, που επέβαινε και η άτυχη ΣΥΟΠ. Δηλαδή, ο κληρωτός στρατιώτης που φέρεται να ήταν ο οδηγός του μοιραίου οχήματος, αλλά και ο δόκιμος αξιωματικός που τοποθετείται στη θέση του συνοδηγού. Παράλληλα, καταθέσεις λήφθηκαν και από άλλα πρόσωπα στο στρατόπεδο, μεταξύ αυτών και στελέχη του στρατού.

Από την άλλη, το Υπουργείο Άμυνας διαμηνύει ότι η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην έρευνα της Αστυνομίας, παγώνει τη δική τους έρευνα, την οποία ανέλαβε ο Γενικός Επιθεωρητής του Στρατού.

Αρμόδια πηγή, κληθείσα από τον REPORTER να τοποθετηθεί για την έρευνα του ΥΠΑΜ, διαμήνυσε ότι αναμένει την εν εξελίξει έρευνα της Αστυνομίας, για την οποία δεν έχουν οποιαδήποτε ενημέρωση.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή, θέση του Υπουργείου Άμυνας, είναι πως κάτι δεν πήγε καλά και καταλήξαμε στην τραγωδία, που στοίχισε τη ζωή στην άτυχη Νάταλι, όμως δεν θέλησαν να πουν περισσότερα, έως ότου τελειώσουν οι εξετάσεις.

Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, λίγες μέρες μετά το τραγικό περιστατικό, μεταξύ των ερωτημάτων που τέθηκαν, είναι ο λόγος που βρίσκονταν τα τρία πρόσωπα στο αυτοκίνητο, αλλά και γιατί κάποιο καθόταν στο πίσω μέρος του οχήματος, κάτι που δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς του στρατού.

4250689555849050 image

Το χρονικό του τροχαίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ενώπιόν τους οι Αρχές, η τραγωδία σημειώθηκε στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης την Πέμπτη 12 Μαΐου, την ώρα που η 27χρονη Νάταλι επέβαινε στο πίσω μέρος οχήματος, τύπου τζιπ, το οποίο κάτω από συνθήκες που διερευνώνται ανατράπηκε, με αποτέλεσμα η άτυχη ΣΥΟΠ να εκτιναχθεί στο έδαφος και να καταπλακωθεί από το όχημα.

Από το ατύχημα, η 27χρονη τραυματίστηκε κρίσιμα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλές κακώσεις στο σώμα της, ενώ υπέστη σε δύο περιπτώσεις υπέστη επεισόδιο ανακοπής και τελικά κατέληξε.

Την επόμενη ημέρα διενεργήθηκε η νεκροτομή επί της σορού της, από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο θάνατος της επήλθε από  πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων λόγω οδικού τροχαίου δυστυχήματος.

Σημειώνεται ότι η άτυχη 27χρονη είχε καταταγεί στο στράτευμα την 1 Δεκεμβρίου 2021, με την 11η και τελευταία σειρά ΣΥΟΠ και ακολουθούσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης. Ως ΣΥΟΠ υπηρετούσε στον στρατό και ο αδελφός της 27χρονης, ωστόσο σε άλλο στρατόπεδο.

4250689835277288 image
πηγή: Reporter