Επαφές ηγεσίας Ομίλου Eurobank στην Κύπρο

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή και το νέο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκο Δημητριάδη είχαν πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank Νικόλαος Νανόπουλος και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Νικόλαος Καραμούζης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank πήραν, επίσης, μέρος στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Κύπρου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Λευκωσία, οι κκ. Νανόπουλος και Καραμούζης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου Μιχάλης Λούης είχαν συνάντηση με 50 κορυφαίους Κύπριους επιχειρηματίες, στους οποίους παρουσίασαν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Ομίλου Eurobank και της κυπριακής θυγατρικής του, καθώς και την εντυπωσιακή εξέλιξη των μεγεθών της Τράπεζας στην Κύπρο μέσα στο δυσμενές περιβάλλον της κρίσης.

Η Eurobank Κύπρου διαθέτει ισχυρούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας 27,42% (στοιχεία 31/12/11, έναντι 15,65% στο τέλος του 2010). Η κεφαλαιακή επάρκεια, μαζί με την πλεονάζουσα ρευστότητα (δείκτης δανείων προς καταθέσεις 45,8% στο τέλος του 2011, αυξημένος κατά 11 μονάδες μέσα σε ένα χρόνο), δίνουν στη Eurobank Κύπρου τη δυνατότητα να συνεχίζει με εξαιρετικά ικανοποιητικούς ρυθμούς τη χρηματοδότηση της κυπριακής οικονομίας και των διεθνών πελατών της και να αναπτύσσει τις εργασίες της.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το 2011 τα καθαρά κέρδη της Eurobank Κύπρου από τις εργασίες της στην Κύπρο, διαμορφώθηκαν σε 43,3 εκατ. ευρώ μετά από φόρους, σημειώνοντας αύξηση κατά 42%, σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά.