Επεισοδιακή σύλληψη για κλοπές και διαρρήξεις στην Λεμεσό

 Συνελήφθη χθες βράδυ και τέθηκε υπό κράτηση 21χρονος, ο οποίος καταζητείτο από την Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών. Μαζί με τον 21χρονο εντοπίστηκε και συνελήφθη, για αυτόφωρα αδικήματα και 19χρονος κάτοικος Λεμεσού.
Η σύλληψη των δύο ήταν επεισοδιακή, αφού προηγήθηκε καταδίωξη του οχήματος όπου επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, μετά από άρνησή τους να σταματήσουν για αστυνομικό έλεγχο.
Ήταν γύρω στις 10μ.μ. χθες, όταν περίπολο του ΟΠΕ Λεμεσού, εντόπισε αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα σε δρόμο της Λεμεσού. Τα μέλη της Αστυνομίας έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα προσπάθησε να διαφύγει. Στην προσπάθειά του αυτή μάλιστα, φέρεται να προέβη σε σωρεία τροχαίων παραβάσεων, ενώ φτάνοντας στην οδό Αγίας Φυλάξεως, παραβιάζοντας κόκκινο φωτεινό σηματοδότη, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, που οδηγούσε 61χρονη.
Παρά την τροχαία σύγκρουση, το ύποπτο όχημα, συνέχισε την πορεία του, με αποτέλεσμα η ανακοπή του να γίνει κατορθωτή τελικά, σε σημείο της οδού Θεσσαλονίκης. Όπως διαπιστώθηκε οδηγός του οχήματος ήταν 21χρονος κάτοικος Λεμεσού, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης σχετικά με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών (Αστυνομική Ανακοίνωση για καταζητούμενο πρόσωπο, ημερομηνίας 23/1/2021, είναι σχετική). Στο όχημα επέβαινε επίσης 19χρονος κάτοικος Λεμεσού.
Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο νεαροί, έφερε αριθμούς εγγραφής άλλου αυτοκινήτου. Από περαιτέρω διερεύνηση, εξακριβώθηκαν οι πραγματικοί αριθμοί του οχήματος, για να διαπιστωθεί ότι αυτό είχε δηλωθεί στην Αστυνομία ως κλοπιμαίο.
Από έλεγχο που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και περιουσία για την οποία 21χρονος και 19χρονος δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για το πως βρέθηκε στην κατοχή τους. Εντός του οχήματος εντοπίστηκε ακόμα, πινακίδα εγγραφής, που ανήκει σε άλλο όχημα, το οποίο επίσης έχει καταγγελθεί ως κλοπιμαίο.
Ανακρινόμενος ο 21χρονος φέρεται να υπέδειξε σημεία στη Λεμεσό, όπου βρίσκονταν άλλα δύο κλοπιμαία οχήματα. Μέλη της Αστυνομίας επισκέφθηκαν τα εν λόγω σημεία, όπου εντοπίστηκαν τα δύο οχήματα, τα οποία παραλήφθηκαν.
Μετά τη σύλληψή τους, οι δύο νεαροί τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.
Αναφορικά με την τροχαία σύγκρουση, στην οδό Αγίας Φυλάξεως, δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός.
Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.