Επεισόδιο στο Δικαστήριο Μυτιλήνης: Ξέσπασαν οι συγγενείς της Ερατούς στη θέα του δολοφόνου

Η δίκη για τη φρικτή γυναικοκτονία στην Μυτιλήνη ξεκινά δυόμισι χρόνια μετά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Βορείου Αιγαίου

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας (5/12) έξω από τα δικαστήρια της Μυτιλήνης, κατά την μεταγωγή του δολοφόνου της 24χρονης Ερατούς.

Συγγενείς που βρίσκονταν στο σημείο εξαπέλυσαν φραστική επίθεση στον δολοφόνο της κοπέλας, φωνάζοντας μεταξύ άλλων «Δολοφόνε, να σαπίσεις, αυτοκτόνα».

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2019, στη Μυτιλήνη, ο εν διαστάσει σύζυγός της 24χρονης Ερατoύς Μανωλακέλλη την δολοφόνησε, πυροβολώντας την με καραμπίνα ενώ στο διπλανό δωμάτιο βρισκόταν η δύο ετών κόρη τους.

Η δίκη για την φρικτή γυναικοκτονία ξεκινά δυόμισι χρόνια μετά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Βορείου Αιγαίου.

Ο δράστης στη δίκη στον πρώτο βαθμό η οποία κράτησε περίπου 8 ώρες καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ο ίδιος αιτήθηκε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της «εν βρασμώ» ψυχικής κατάστασης, ωστόσο το δικαστήριο δεν του τα αναγνώρισε.

Η πλευρά του δολοφόνου ζήτησε για δεύτερη φορά αναβολή όπως και στις 14 Μαρτίου γιατί έχει άλλη υπόθεση στην Πάτρα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Ερατώς λέει ότι το αίτημα είναι καταχρηστικό, η οικογένεια έρχεται για δεύτερη φορά με δικά της έξοδα από Αθήνα και ζητά να συζητηθεί έστω την Τετάρτη και η Εισαγγελέας συμφώνησε.

Το Μικτό Ορκωτό αποφάσισε να κρατήσει την υπόθεση και να συζητήσει στη συνέχεια αν θα αναβληθεί.

Παρούσες είναι οι συλλογικότητες που στηρίζουν την οικογένεια της Ερατώς, μεταξύ των οποίων ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, η κίνηση «Μαχητικές και Ελευθερες» και «Ανόρμινα».

πηγή: CNN Greece