Επεισόδιο στο ΓΝ Λεμεσού – Τα «κλείνουν» νοσηλευτές και γιατροί

Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχεται από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών, στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην επίθεση που δέχθηκε γιατρός του ΤΑΕΠ, την περασμένη Τετάρτη από ασθενή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ, «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης εις βάρος γιατρού εν ώρα καθήκοντος στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού».

Τέλος, η ΠΑΣΥΚΙ καλεί κάθε αρμόδιο «επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στα ΤΑΕΠ και στα Δημόσια Νοσηλευτήρια γενικότερα».

Κατέρχονται σε δίωρη στάση εργασίας και τα μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Τα μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Α.Ε.Π.) του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού θα κατέλθουν αύριο Παρασκευή σε δίωρη στάση εργασίας, μεταξύ των ωρών 9 π.μ. – 11 π.μ., σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για τον ξυλοδαρμό ιατρού και νοσηλευτών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η συντεχνία «για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες εχθρικών ενεργειών κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε ένα ζωτικής σημασίας τμήμα, που εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο για την περίθαλψη και τη φροντίδα των ασθενών με οξεία και επείγοντα θέματα υγείας τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα των νόσων και κακώσεων αλλά πολυτραυματιών. Δεν μπορούμε να παραμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις αναμένοντας το επόμενο χτύπημα.

H ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. καλεί το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ να εξετάσουν επιτέλους σοβαρά τα θέματα της ασφάλειας των επαγγελματιών υγείας των ΤΑΕΠ και να προχωρήσουν σε λήψη ουσιαστικών μέτρων για προστασία του προσωπικού.

Δίωρη στάση εργασίας και στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου

Σε δίωρη στάση εργασίας από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί κατέρχονται οι εργαζόμενοι στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Διαμαρτύρονται ως ένδειξη συμπαράστασης για το περιστατικό στη Λεμεσό, τονίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται επιθέσεις από ασθενείς ή συγγενικά τους πρόσωπα στο χώρο εργασίας τους.

ΟΚΥπΥ: Μηδενική ανοχή στη βία κατά των επαγγελματιών υγείας

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, με αφορμή την επίθεση προς τον Ιατρό του ΤΑΕΠ του ΓΝ Λεμεσού, καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε πράξη βίας και συγκεκριμένα ενάντια σε επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Σε ανακοίνωση σημειώνεται ότι παρόλο που ο Οργανισμός λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και άλλου προσωπικού που εργάζεται στα νοσηλευτήρια του, διαφαίνεται δυστυχώς, ότι μια μεμονωμένη μερίδα πολτών με τις πράξεις της, ασεβεί σε βάρος των επαγγελματιών υγείας που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό για να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι για το πρόσφατο περιστατικό βίας που έλαβε χώρα στο ΓΝ Λεμεσού θα αποδοθεί δικαιοσύνη από τις αρχές και ευελπιστούμε ότι θα είναι η τελευταία πράξη βίας απέναντι σε επαγγελματία υγείας εν ώρα καθήκοντος», αναφέρει ο Οργανισμός.

Ο ΟΚΥπΥ επισημαίνει ότι βρίσκεται αλληλέγγυα δίπλα στον ιατρό που δέχθηκε την επίθεση και διαβεβαιώνει ότι θα ενεργεί πάντα με γνώμονα το καλύτερο συμφέρον του προσωπικού και των ασθενών του.

πηγή: OMEGALIVE