Επεκτείνεται το MyMall Limassol – Κτίζει και οικιστική μονάδα

Το έργο θα κοστίσει συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί

Σχέδια για μεγάλη επέκταση και ανανέωση υλοποιεί το My Mall Limassol, τα οποία αναμένεται να δώσουν μια νέα δυναμική στο εμπορικό κέντρο της Λεμεσού.

Μιλώντας στην Brief, o CEO και συνιδιοκτήτης του My Mall Limassol, Ανδρέας Χατζημιτσής, ανέφερε ότι πρόκειται να γίνει ανανέωση στο εμπορικό κέντρο, που θα κοστίσει 10 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και επέκταση των εμπορικών χώρων γύρω στα 6.000 τετραγωνικά μέτρα.

Αναφορικά με την επέκταση του εμπορικού κέντρου, ο κ. Χατζιμιτσής ανέφερε ότι η ολοκλήρωση τους θα δώσει την ευκαιρία για δημιουργία περισσότερων καταστημάτων, εστιατορίων και άλλων χώρων ψυχαγωγίας. Σχετικά με την ανανέωση, αυτή αφορά τόσο τους εσωτερικούς χώρους του My Mall όσο  και τους εξωτερικούς χώρους.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Χατζημιτσής σημείωσε ότι θα ανεγερθεί οικιστική μονάδα με 150-160 διαμερίσματα και έκταση 8.000 τετραγωνικών μέτρων. Μαζί με την οικιστική μονάδα, το έργο αναμένεται να κοστίσει συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ερωτηθείς σχετικά με την ολοκλήρωση των εργασιών και πότε αναμένεται να παραδοθεί το έργο, ο κ. Χατζημιτσής ανέφερε ότι η πιο πιθανή ημερομηνία είναι το 2024.

Πωλήθηκε για €100 εκατ. το 46% του My Mall Limassol 

Να υπενθυμίσουμε ότι,όπως ανέφερε η Brief σε προηγούμενο δημοσίευμα της, το My Mall Limassol προχώρησε στην πώλησης του 46% του μετοχικού κεφαλαίου, με την συμφωνία να είχε ανέλθει  = στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως είχε σημειώσει η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, στην κοινοποίηση συγκέντρωσης της συμφωνίας, το 46% My Mall Limassol αγόρασαν δύο ισραηλινές εταιρείες, η Dorsel (B.A.Z.) Ltd και η Ari Real-Estate (Arena) Investments.

Πληροφορίες για τις εταιρείες

Η Dorsel (B.A.Z.) Ltd είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους του Ισραήλ. Είναι εταιρεία ακινήτων η οποία δραστηριοποιείται στον εντοπισμό και την αγορά περιουσιακών στοιχείων με απόδοση, καθώς και στην έναρξη και ανάπτυξη έργων στον τομέα των ακινήτων με απόδοση σε βιομηχανικά πάρκα. Αποτελεί δημόσια εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών του Τελ Αβίβ και είναι μέρος του Ομίλου Synel.

Η Ari Real-Estate (Arena) Investments είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους του Ισραήλ. Επενδύει και διαχειρίζεται ακίνητη περιουσία με απόδοση στο Ισραήλ και αποτελεί δημόσια εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών του Τελ Αβίβ.

πηγή: Brief (Της Κυπριάνας Σταύρου)