Έπεσε ο πέλεκυς στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Δωρόθεου στα Λατσιά-«Επώδυνος θάνατος, υπέδειξαν αναλγησία»

222

Έπεσε η αυλαία με την επιβολή ποινών στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του 60χρονου Δωρόθεου Δημητρίαδη που διαπράχθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2023, στα Λατσιά, για την οποία το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε ένοχους τους τέσσερις κατηγορούμενους που δεν είχαν παραδεχθεί την κατηγορία, σε αντίθεση με τον τρίτο κατηγορούμενο που παραδέχθηκε εξαρχής το αδίκημα.

Σημειώνεται πως οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά είναι επτά, ωστόσο οι δύο δικάζονται τελικά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για το αδίκημα της παράλειψης αποτροπής κακουργήματος, ενώ ο ένας εξ αυτών, γιος αστυνομικού, ήταν εκ των βασικότερων μαρτύρων κατηγορίας. Πρόκειται για το ζεύγος που διέμενε στην πολυκατοικία και το οποίο είχε προστριβές με φιλικό πρόσωπο του θύματος, που διέμενε σε διπλανό διαμέρισμα, καθώς και τα πέντε πρόσωπα που κλήθηκαν στο μέρος και ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό του 60χρονου, ο οποίος σύρθηκε από τις σκάλες στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Το Κακουργιοδικείο (Χριστιάνα Παρπόττα Π.Ε.Δ., Χρίστος Ρασπόπουλος Α.Ε.Δ., Παναγιώτης Σαββίδης Ε.Δ), μετά από μια μακρά ακροαματική διαδικασία, με ομόφωνη απόφαση έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «οδήγησαν το θύμα στα σκαλιά και εκεί, κάτω από άγνωστες συνθήκες, οι κατηγορούμενοι τρία και πέντε τραβούσαν το θύμα. Είναι εδώ που ο κατηγορούμενος πέντε ταυτίστηκε με τις πράξεις του με τους υπόλοιπους. Κοινός τους σκοπός ήταν η τιμωρία του θύματος». Επίσης, ανέφερε πως οι κατηγορούμενοι τρία, τέσσερα και πέντε θα μπορούσαν να εκφέρουν τη διαφωνία τους, αλλά δεν το έπραξαν και δεν απέτρεψαν τον θάνατο του θύματος. «Ήταν συνέπεια του κοινού σκοπού. Λογίζεται ότι αυτά τα χτυπήματα που επέφεραν τον θάνατο έγιναν από όλους».

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Αλέξανδρος Κληρίδη, Στέλιος Χριστοδούλου, Δημήτρης Τσολακίδης, Άντρος Αναστασίου και Λία Δήμου, αγόρευσαν για μετριασμό της ποινής τους, ενώ την υπόθεση εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής, χειρίστηκε η Άννα Ματθαίου.