Επέστρεψε στο σπίτι του ο Ευριπίδης-«Υποκλίνομαι μπροστά στο μεγαλείο του»

Στο σπίτι του επέστρεψε, ο 20χρονος Ευριπίδης, ο οποίος είχε τραυματιστεί και υποστεί εγκαύματα, στην προσπάθεια του να σβήσει φωτιά που μαινόταν σε χωράφι κοντά στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων μεταξύ οπαδών.

Αφού τα δύσκολα πέρασαν, ο Ευριπίδης, βρέθηκε ξανά στην αγκαλιά των οικείων του που βρίσκονταν συνεχώς στο πλευρό του, όπως ο νονός του και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΚ, Ιωσήφ Φράγκος, ο οποίος συγκινεί με το μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Επέστρεψε σπίτι του σώος αλλά όχι αβλαβής. Τα σημάδια στο σώμα του είναι εμφανή, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να συμβεί. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για πλήρη αποκατάσταση.  Η δοκιμασία του δεν έχει τελειώσει καθότι πολλοί περιορισμοί θα εισέλθουν στη ζωή του για ένα μακρύ χρονικό διάστημα. Η έκθεση του στον ήλιο απαγορεύεται  και ενδέχεται να χρειαστεί χειρουργικές επεμβάσεις για να επιτευχθεί η πλήρης επούλωση των πληγών.  Αυτό όμως που κρατώ από την προχθεσινή μου επαφή μαζί του είναι άλλο», γράφει ο κος Φράγκου και συνεχίσει, «ο αδιαμαρτύρητος συμβιβασμός με το πρόβλημα, η ανθρώπινη δύναμη να προσπελαστεί η κακουχία και η αναγκαία θετικότητα για να ατενίσει ο άνθρωπος το μέλλον με αισιοδοξία βρίσκουν την απόλυτη έκφραση μέσω αυτού του παιδιού. Ο Ευριπίδης είχε δυο επιλογές. Μίζερα, με μοιρολόγια, να κλαίει την μοίρα του ‘η με δύναμη και αισιοδοξία να κοιτάξει μπροστά. Επέλεξε το δεύτερο. Υποκλίνομαι μπροστά στο μεγαλείο του και τον ευχαριστώ για τα μαθήματα ζωής που μου έδωσε».

Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος τραυματίστηκε, κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, πριν την έναρξη του αγώνα Ανόρθωση-Απόλλων. Ο νεαρός, σε κάποια στιγμή, πριν την έναρξη του αγώνα και πριν εκτυλιχθούν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο, είχε βγει βόλτα με τους σκύλους του στην περιοχή.

Τότε, αντιλήφθηκε φωτιά σε χωράφι και αμέσως προσέτρεξε στο σημείο, επιχειρώντας να την σβήσει. Κατά τον δεδομένο χρόνο, υπήρχε ανάφλεξη της φωτιάς και φαίνεται ότι είχε ριφθεί μολότοφ προς το μέρος του, ωστόσο είναι κάτι που διερευνάται, ώστε να επιβεβαιωθεί μέσω από οπτικοακουστικό υλικό.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου είχε διασωληνωθεί. Στην συνέχεια ο νεαρός αποδιασωληνώθηκε και σήμερα επέστρεψε στο σπίτι του.

πηγή: Reporter