Προσοχή! Επικίνδυνη χρωστική ουσία σε ζυμαρικά

Η συνθετική χρωστική ουσία E102 – Ταρτραζίνη εντοπίστηκε σε ασιατικά ζυμαρικά.

Σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες στα πλαίσια της διεξαγωγής των επισήμων ελέγχων στην αγορά, προέβηκαν σε δειγματοληψία σε προϊόν με την επωνυμία «Sunleee», στο οποίο μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους ανιχνεύθηκε η συνθετική χρωστική ουσία E102 – Ταρτραζίνη, η προσθήκη της οποίας δεν επιτρέπεται σε ασιατικά ζυμαρικά (noodles).

Το προϊόν είναι κινέζικα νουτλς, Yellow Chinese Noodles, με την εμπορική επωνυμία: «Sunleee» και προέλευση: Ταϊλάνδη. Έχει ως ημερομηνία παραγωγής: 05/09/2013 και ημερομηνία λήξης: 05/08/2015. Είναι συσκευασμένο σε πλαστικό σακούλι των 400g.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που διακινεί το τρόφιμο αυτό, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση του από την αγορά και προτρέπουν τους καταναλωτές, επειδή είναι δυνατό κάποια ποσότητα του συγκεκριμένου  προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή τους, όπως το επιστρέψουν στα σημεία από τα οποία τα αγόρασαν.