Επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές

Της Αλεξίας Καφετζή

Στη σημερινή ειδική Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου, επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού.

Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου κήρυξε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Ευθύμιος Δίπλαρος, ο οποίος, καλωσορίζοντας τα μέλη του Ανωτάτου,  υπογράμμισε πως οι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Συναγερμού συνθέτουν τα χαρακτηριστικά που αναζητεί η κοινωνία. Την εμπειρία, τις γνώσεις και την τεχνοκρατική επάρκεια για την καλύτερη εκπροσώπησή μας στην Ευρώπη.

Τη Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου χαιρέτησαν με οπτικογραφημένα τους μηνύματα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρομπέρτα Μέτσολα και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μάνφρεντ Βέμπερ. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ακολούθως στη Σύνοδο απευθύνθηκαν οι έξι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές οι οποίοι έστειλαν το μήνυμα πως από σήμερα ρίχνονται στην ακούραστη μάχη να επικοινωνήσουν με τους πολίτες σε κάθε γωνιά της Κύπρου για να πείσουν πως η πατρίδα μας χρειάζεται να είναι δυνατή στην Ευρώπη.

Τις εργασίες της Συνόδου έκλεισε με την πολιτική της ομιλία η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου. Προδιέγραψε το διακύβευμα των εκλογών που δεν είναι άλλο από το να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα πως η μεγάλη φιλοευρωπαϊκή Παράταξη του τόπου κέρδισε στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Μπορούμε και πρέπει ο Δημοκρατικός Συναγερμός να παραμείνει η πρώτη και πρωταγωνιστική δύναμη του τόπου. Ο ΔΗΣΥ προτείνει σήμερα την πιο δυνατή ομάδα για δυνατή Κύπρο στην Ευρώπη. Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους. Που θα υπερασπιστούν με αποτελεσματικότητα τα συμφέροντα των συμπολιτών μας και τα δίκαια της Κύπρου μας.

Πρέπει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ως η μεγαλύτερη δύναμη σταθερότητας του τόπου, να παραμείνει ισχυρός. Γιατί αυτό επιτάσσει το καλό της πατρίδας μας.

Μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις είναι η ώρα να προτάξουμε την ενότητα όλων των δυνάμεών μας για να πετύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.