ΡΕΠΟΡΤΑΖ 24Η: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ σε όλη την Κύπρο, χιόνια στον Όλυμπο

Τι αναφέρει στο 24Η ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος κύριος Τάσος Ιεροδιακόνου/Αναλυτικά ο καιρός

Δευτέρα το ψυχρό έως δροσερό ρεύμα αέρα επεκτείνεται ανατολικότερα με δροσερό ρεύμα αέρα να εισέρχεται σε κεντρική Μεσόγειο ενώ σε εμάς θα βρίσκεται θερμό ρεύμα αέρα με την θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Στο αποκορύφωμα του φτάνει το θερμό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας την Τρίτη και συνεχίζουμε με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Το ψυχρό έως δροσερό ρεύμα αέρα συνεχίζει την ανατολική του επέκταση με το δροσερό ρεύμα αέρα να φτάνει στην περιοχή της Ελλάδας.

Από Τετάρτη εκτοπίζεται το θερμό ρεύμα αέρα από την περιοχή μας λόγω της μικρής περαιτέρω επέκτασης του ψυχρού έως δροσερού ρεύματος αέρα ανατολικότερα με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση αλλά δεν πέφτουμε κάτω της κανονικής διότι βρισκόμαστε μεταξύ θερμού και δροσερού ρεύματος αέρα. Περαιτέρω μικρή πτώση θερμοκρασίας θα έχουμε την Παρασκευή 16/2.

Δευτέρα προσεγγίζει σιγά σιγά την περιοχή μας το πεδίο χαμηλών πιέσεων που θα εκτοπίζει το πεδίο υψηλών πιέσεων σηματοδοτώντας και την αλλαγή του καιρού σταδιακά στην περιοχή μας. Το κυρίως χαμηλό δηλαδή το κέντρο του βρίσκεται μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας κινούμενο ανατολικά αλλά λόγω πεδίου χαμηλών πιέσεων και αποκομμένης λίμνης σε ανώτερη ατμόσφαιρα σε ανατολική Μεσόγειο θα ευνοηθεί δημιουργία νέου χαμηλού βαρομετρικού στο θαλάσσιο χώρο δυτικά-νοτιοδυτικά της Κύπρου την Τρίτη αλλά χωρίς ιδιαίτερη δυναμική κατά την διάρκεια της Τρίτης. Δεν αναμένονται ιδιαίτερα φαινόμενα αφού ακόμα δεν θα είναι οργανωμένο το χαμηλό βαρομετρικό.

Από Τετάρτη αποκόπτετε το πεδίο χαμηλών πιέσεων(παραμένει και την Πέμπτη) από την επέκταση των υψηλών πιέσεων-Αντικυκλώνα σε κεντρική Ευρώπη με το χαμηλό βαρομετρικό να εγκλωβίζεται στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου με ανατροφοδότηση στη θαλάσσια περιοχή με αποτέλεσμα το διάστημα 14 μέχρι και 16 ίσως και 17 Φεβρουαρίου(μπορεί πιο τοπικά) να έχουμε άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους στο νησί μας με τις βροχές να επηρεάζουν όλη την Κύπρο. Τετάρτη 14/2 με λασποβροχές.

Μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα από αύριο και υποχωρεί από Πέμπτη 15/2. Λασποβροχές από αργά το βράδυ Τρίτης προς Τετάρτη και κατά την διάρκεια της Τετάρτης. Μέχρι Τετάρτη βράδυ σταματά η μεταφορά σκόνης.

Χαμηλό βαρομετρικό στην περιοχή μας φέρνει άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους τις ημέρες Τετάρτη μέχρι Παρασκευή 14-16/2 και πιο τοπικά Σάββατο 17/2.
Πτώση θερμοκρασίας χωρίς ιδιαίτερα ψυχρό καιρό. Χιόνια πάνω στον Όλυμπο κυρίως.Θα βρέξει σε όλη την Κύπρο.

 

 

ΜΧ