Έρχεται στην Κύπρο ο Ζαν Πιέρ Λακρουά, θα επισκεφθεί την Πύλα

Πρωταρχικός σκοπός της επίσκεψης του Ζαν Πιέρ Λακρουά στην Κύπρο στις 1-3 Νοεμβρίου, είναι όπως γίνει μια ανασκόπηση αναφορικά με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Το θέμα της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών θα βρίσκεται στο επίκεντρο της επίσκεψης του Ζαν Πιέρ Λακρουά, στην Κύπρο στις 1-3 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθεί και την Πύλα, ενώ θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον Τ/κ ηγέτη, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του εκπροσώπου Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ.

 

 

Πρωταρχικός σκοπός της επίσκεψης του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιου για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν Πιέρ Λακρουά, στην Κύπρο στις 1-3 Νοεμβρίου, είναι όπως γίνει μια ανασκόπηση αναφορικά με την ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), δήλωσε, συγκεκριμένα, στο ΚΥΠΕ ο Αλίμ Σιντίκ.

Ο κ. Σιντίκ ανέφερε, επίσης, πως στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Λακρουά θα επισκεφθεί τη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Πύλας και θα συναντηθεί με ειρηνευτές των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Λακρουά θα έχει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ενώ θα έχει επίσης επαφές με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών όπως γυναικείες οργανώσεις και οργανώσεις νέων, πρόσθεσε.

«Στο επίκεντρο της επίσκεψης θα βρίσκεται το θέμα της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ», σημείωσε ο κ. Σιντίκ.