Έρχονται νέες μειώσεις στους λογαριασμούς της ΑΗΚ με τη στήριξη του κράτους

Μέτρα στήριξης για τις αυξήσεις στο ρεύμα ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εμπορίου και Οικονομικών μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις το πρόγραμμα στήριξης θα διακυμαίνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του κράτους ενώ σκόπιμα θα διευρυνθεί η στήριξη των καταναλωτών ενέργειας. Συγκεκριμένα θα γίνεται επιχορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος με την επιδότηση να καλύπτει όλους τους οικιακούς χρήστες ενώ όσον αφορά την οικιακή χρήση, και ειδικότερα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού για αυτές θα καλυφθεί το 100% της επικείμενης αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού.

Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το μειωμένο ΦΠΑ θα καταργηθεί και πλέων θα επιχορηγείται μέσω του κράτους το οποίο θα δίνει χρήματα στην ΑΗΚ για τον σκοπό αυτό.

Όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Αγαπίου από το Προεδρικό Μέγαρο, στο κάτω μέρος ρου λογαριασμού θα αναγράφεται το ποσό του λογαριασμού το οποίο καλύφθηκε από το κυβερνητικό κονδύλι.

Το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης του ηλεκτρικού ρεύματος θα κοστίσει πέραν των €50 εκατομμυρίων ευρώ και θα καλύψει 449,000 νοικοκυριά και 111,500 επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι για κατανάλωση μέχρι 400 κιλοβατώρες θα υπάρξει κάλυψη μέχρι και 85%, από 401 μέχρι και 600 κιλοβατώρες η κάλυψη θα είναι 75% ενώ από 601 μέχρι και 800 κιλοβατώρες η κάλυψη θα είναι 50%.

πηγή: alphanews.live