Έρχονται βροχές με υψηλές θερμοκρασίες-Στους 37 βαθμούς σήμερα

Σήμερα αρχικά θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση αλλά και κατά τόπους αραιή ομίχλη, ιδιαίτερα σε νοτιοανατολικές και ανατολικές περιοχές του νησιού.

Σύντομα ωστόσο, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Τοπικά ωστόσο το απόγευμα, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα αρχικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα και κατά τις απογευματινές ώρες, τοπικά στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, παροδικά θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 30 στα νοτιοδυτικά και στα δυτικά παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά στα παράλια θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί και αραιή ομίχλη ή ομίχλη, κυρίως σε ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές του νησιού.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, στα ορεινά θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Κατά τις αυγινές ώρες, τοπικά θα παρατηρείται αραιή ομίχλη αλλά και χαμηλή νέφωση. Στην ατμόσφαιρα ενδέχεται κατά διαστήματα να αιωρείται αραιή σκόνη.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ κατά τις αυγινές ώρες, τοπικά θα παρατηρείται αραιή ομίχλη αλλά και χαμηλή νέφωση. Στην ατμόσφαιρα ενδέχεται κατά διαστήματα να αιωρείται αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.