Έρογλου: Εφικτή μια συμφωνία με βάση τις «πραγματικότητες»


Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη Υπ. Άμυνας σε φυλάκια στη γραμμή αντιπαράταξης και Κλειστά μέχρι νεωτέρας τα πρατήρια στην ελεύθερη Αμμόχωστο


To συνέδριο με τίτλο: «Το χθες, το σήμερα και το αύριο της Κύπρου» που διοργάνωσε το τμήμα ιστορίας και πολιτισμού του Κολεγίου Τουρκικής Εθνικής Παιδείας στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την Κίπρις, ο Τ/κ ηγέτης πρόσθεσε: «Δεν είναι εφικτό να δημιουργηθεί ένα έθνος αποτελούμενο από δύο λαούς. Δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα έθνος που να ονομάζεται κυπριακό έθνος».

Μετά τις Προεδρικές Εκλογές του Φεβρουαρίου, συνέχισε, θα διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο διαπραγματεύσεων και πρόσθεσε ότι η τ/κ πλευρά θα συνεχίσει να επιμένει για την εφαρμογή ενός χρονοδιαγράμματος στις συνομιλίες. Επικρατέστερος για την εκλογή του Πρόεδρου, είπε, είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι βάσει του κειμένου συμφωνίας ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ, καθώς και των δηλώσεων του κ. Αναστασιάδη, οι πιθανότητες να επιτευχθεί λύση είναι λίγες.

Ο κ. Έρογλου επανέλαβε τη θέση του ότι εδώ και 48 χρόνια στο Κυπριακό δεν έμεινε θέμα που να μην έχει συζητηθεί επικρίνοντας την ε/κ πλευρά ότι απέρριψε όλα τα σχέδια συμφωνίας των ΗΕ. Υποστήριξε ότι οι λόγοι που η ε/κ πλευρά δεν συναινεί στην επίτευξη της οποιασδήποτε συμφωνίας είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και η μονόπλευρη ένταξη των Ε/κ στην ΕΕ.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ