Έρχεται κατεχόμενα ο Τσαβούσογλου

{loadposition ba_textlink}

Επίσκεψη στα κατεχόμενα προκειμένου να έχει απευθείας επαφές με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, πραγματοποιεί αύριο Τρίτη, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την πρώτη από την ημέρα εκλογής του κου Ακκιντζί. 

H πράξη αποδεικνύει περίτρανα το ενδιαφέρον της Τουρκίας για λύση του Κυπριακού, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη στιγμή για την πορεία της επίλυσής του. 

Την πληροφορία γνωστοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας τ/κ δημοσιογράφοι στα social media, λέγοντας ότι “το μεσημέρι της Τρίτης ο Τούρκος Υπουργός θα επισκεφθεί τον τ/κ ηγέτη”. 

Χαρακτηριστικό είναι το post του τ/κ δημοσιογράφου της Milliyet Sefa Karahasan 

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση Τσαβούσογλου – Ακκιντζί θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, ενώ στις 4 το απόγευμα θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η κίνηση κρίνεται ως ιδιαίτερης σημασίας, καθώς αποδεικνύει έμπρακτη κινητικότητα στο Κυπριακό, ουσιαστικό ενδιαφέρον από τουρκικής πλευράς, ενώ πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά την κοινή περιδιάβαση των κ.κ. Αναστασιάδη – Ακκιντζί στη οδό Λήδρας, καθώς και τη δήλωση του κ. Τσαβούσογλου ότι “τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για λύση”.

Πάντως, οι πληροφορίες του 24Η σχετικά με την πρώτη αντίδραση από πλευράς Προεδρικού σε ό,τι αφορά την επίσκεψη Τσαβούσογλου κάνουν λόγο για επιφυλάξεις, καθώς η Ελληνοκυπριακή πλευρά αναμένει τί θα πει ο κος Τσαβούσογλου στον κο Ακκιντζί. 

Διαβάστε επίσης: Τσαβούσογλου: “Πιο σημαντική η επίλυση Κυπριακού από το άνοιγμα κεφαλαίων