Έσπασε το ρεκόρ Γκίνες η κρητική μαντολινάτα (vid)


Διαβάστε επίσης, “Το 2013 έφτασε στο Κιριμπάτι” και Η Νέα Ζηλανδία υποδέχθηκε το 2013 (vid)


Ένα χαρμόσυνο νέο στην εκπνοή του 2012 έλαβε το Ηράκλειο με τους υπεύθυνους για τα ρεκόρ Γκίνες να τους ανακοινώνουν ότι η μαντολινάτα που διοργανώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου κέρδισε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες!

Η μαγική βραδιά με τους ήχους των 414 μαντολίνων πραγματοποιήθηκε με φόντο το βενετσιάνικο φρούριο του Κούλε στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου διοργανωθηκε στα πλαίσια του Cretan Mandolin Festival. Μικροί, μεγάλοι, αρχάριοι και έμπειροι ένωσαν το μεράκι τους για το μαντολίνο και συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι σε μια προσπάθεια να σπάσουν το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχαν οι Γερμανοί με τα πρώτα στοιχεία να συνηγορούν ότι το κατάφεραν!


Έσπασε το ρεκόρ Γκίνες η κρητική μαντολινάτα από allthewebnews

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι διοργανωτές στην μαντολινάτα συμμετείχαν 414 άτομα ξεπερνώντας τις συμμετοχές της Γερμανίας που ήταν 383. Στόχος της βραδιάς ήταν οι συμμετέχοντες να καταφέρουν να συντονιστούν παίζοντας τον ίδιο σκοπό για επτά λεπτά.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των διοργανοτών της μαντολινάτας: Σήμερα τελευταία μέρα του χρόνου πήραμε την απάντηση απο τον οργανισμό του guinness η οποία είναι η εξής: The current record for Largest mandolin ensemble is: The largest mandolin ensemble consisted of 414 participants at an event organised by Michael Marakomichelakis (Greece) in Heraklion, Crete, Greece, on 5 September 2012. Congratulations ! Your record has been approved and a certificate has been sent.

Συγχαρητήρια τώρα έχουμε να υπερηφανευόμαστε πως η μεγαλύτερη ορχήστρα μαντολίνων του κόσμου βρίσκεται στην Κρήτη και ακόμα περισσότερο πως χάριν στην δική σας συμμετοχή δημιουργήσαμε ένα νέο θεσμό στην Κρήτη το Cretan Mandolin Festival.

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.