ΕΥΡΩΚΟ: Ιδιαίτερα κρίσιμη η σύνοδος του Eurogroup

 


 

Διαβάστε επίσης, “Ώρα μνημονίου για Κύπρο – Το προσχέδιο – Συνεχής Ενημέρωση (vid)” και “Δύο “αγκάθια” πριν το γάμο Ελλάδας-Κύπρου για τις τράπεζες”.


 

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Βιολάρης ανέφερε ότι “είναι απαραίτητο να τερματιστεί η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια, και η οικονομία της Κύπρου να εκκινήσει ξανά και να βγει από το σημερινό τέλμα”.

“Η Κυβέρνηση έχει κάνει σοβαρά βήματα στην κατεύθυνση της ανάκτησης της αξιοπιστίας της Κύπρου. Τώρα είναι η ώρα των εταίρων. Πρέπει η ΕΕ να επιδείξει κοινοτική αλληλεγγύη και να κατανοήσει πως συστημικό θα είναι το πρόβλημα, εάν δεν μπορέσει να βοηθήσει την Κύπρο. Η Κύπρος δεν ζητά προνομιακή μεταχείριση, αλλά ισότιμη με τις άλλες χώρες που έχουν αποταθεί για βοήθεια”, είπε.

Aνέφερε ότι “από δω και πέρα, εάν τελικά οι προσπάθειες ευοδωθούν, θα πρέπει όλοι, Κυβέρνηση, κόμματα, κοινωνικοί εταίροι και λαός, να λειτουργήσουμε συλλογικά και με σφαιρική και συγκεκριμένη στρατηγική να βγάλουμε τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο και να δώσουμε ξανά προοπτική στον τόπο”.

Πηγή ΚΥΠΕ