Ευρωκοινοβούλιο: Έκκληση για να ψηφίσει ο κόσμος στις ευρωεκλογές

Οι ευρωβουλευτές καθώς και το  Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο καλούν τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες και να ψηφίσει εκείνο που νομίζουν ότι θα εξυπηρετήσει πολύ καλύτερα εκείνο που πιστεύουν.

Η αναπληρώτρια επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Αλεξάνδρα Ατταλίδου, σε δήλωσή της είπε ότι οι πολίτες στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές πρέπει να δράσουν, να αντιδράσουν, να επιδράσουν και να ζητήσουν από τους πολιτικούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προωθήσουν πολιτικές που έχουν σχέση με την ανεργία, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Σημείωσε ότι «το να γυρίσουμε την πλάτη στις επόμενες ευρωεκλογές που θα γίνουν το Μάιο του 2014 είναι σαν να λέμε στους άλλους αποφασίστε εσείς για μας» και συμπλήρωσε ότι είναι καιρός «να πάρουμε όλοι οι πολίτες της ΕΕ την τύχη μας στα χέρια μας και να πάρουμε την ΕΕ εκεί που θέλουμε εμείς».

Ο Ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου, σε δηλώσεις του, κάλεσε τον κόσμο να πράξει κατά συνείδηση.

«Όποιος δεν έλθει στην κάλπη, φτάνει να το πράττει γνωρίζοντας, και είναι υπόχρεα η πολιτική ηγεσία να αφομοιώνει, να μελετά και να αναλύει το γιατί μέρος της κοινωνίας δεν συμμετέχει. Το να καλώ απλώς τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες δεν είναι πάντα η καλύτερη μέθοδος για να φέρεις τον κόσμο στις κάλπες. Η καλύτερη μέθοδος είναι να λύσεις τα προβλήματα, να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και δυστυχώς, φοβούμαι ότι οι πολιτικές της ΕΕ σήμερα θα σπρώξουν τα πράγματα σε βάθος χρόνου προκειμένου να δούμε κάποιου τύπου εξισορρόπηση», πρόσθεσε.

Η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου δήλωσε ότι στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές θα πρέπει οπωσδήποτε η Κύπρος να στείλει έξι δυναμικούς εκπροσώπους της γιατί ο ευρωβουλευτής είναι η φωνή της Κύπρου και του κυπριακού λαού στο εξωτερικό και πρέπει αυτοί οι ευρωβουλευτές «να έχουν παθιασμένα όρεξη για δουλειά, σκληρή δουλειά, να δικτυώνονται, να διαφωτίζουν και το κυριότερα απ’ όλα να διεκδικούν».

Ο Ευρωβουλευτής Σοφοκλής Σοφοκλέους, σε δηλώσεις του, είπε ότι η αποχή δεν είναι η λύση και πρόσθεσε ότι η συμμετοχή είναι η απάντηση στην κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕ.

«Με την ενεργή παρουσία του κάθε πολίτη να κάνει τις δικές του επιλογές, να αποφασίσει ο ίδιος ποιους επιθυμεί να τον εκπροσωπήσουν και η Κύπρος έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίζει σε αυτές τις πολύ κρίσιμες ευρωπαϊκές εκλογές. Οι ευρωεκλογές θα πρέπει να αποτελέσουν την απαρχή της λύσης των οικονομικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στον τόπο μας. Επιστροφή στην πολιτική και κανένας δεν νομιμοποιείται να απέχει σε αυτές τις εκλογές. Νικητής θα είναι αυτός που θα επιλέξει σωστά, υπεύθυνα, σοβαρά τους εκπροσώπους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ