Εξαφάνιση Μαντλίν: Εντοπίστηκε σημαντικό στοιχείο – Το όπλο κι η κάμερα

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη οι επιχειρήσεις σε περιοχή φράγματος της Πορτογαλίας στο πλαίσιο των ερευνών για την εξαφάνιση της Μάντλιν ΜακΚαν, μετά από τρεις ημέρες.

Όπως αναφέρει η Correio da Manha, οι Αρχές έχουν εντοπίσει ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο στην τεχνητή λίμνη στο Αλγκάρβε, ωστόσο θα χρειαστούν μήνες πριν τις τελικές ανακοινώσεις.

Μεταξύ των ευρημάτων που συνελέχθησαν πιστεύεται ότι περιλαμβάνεται κομμάτι από στηθόδεσμο, κομμάτια υφάσματος και πλαστικά αντικείμενα, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν είναι σίγουρο ότι συνδέονται με την υπόθεση. Ο Axel Peterman, Γερμανός ερευνητής, τόνισε πως «τα στοιχεία θα εξεταστούν και θα αξιολογηθούν από τα ειδικά εργαστήρια».Η Daily Telegraph μετέδωσε την πληροφορία ότι η ενδελεχής ανάλυση των δειγμάτων στη Γερμανία μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή και μήνες.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Daily Mail, οι Αρχές αναζητούν ένα όπλο και μια κάμερα και μάλιστα θεωρούν πως ειδικά το δεύτερο είναι αυτό το οποίο θα δώσει την λύση. Είναι άγνωστο αν στα ευρήματα υπάρχουν αυτά τα δυο αντικείμενα. Πρόκειται για δύο αντικείμενα που είχαν κλαπεί από το σπίτι του υπόπτου το 2007, με τους δύο δράστες της κλοπής να ενημερώνουν την αστυνομία ότι τα είχαν πετάξει στην τεχνητή λίμνη του φράγματος που ερευνήθηκε. Την ίδια πληροφορία φέρεται να έδωσε στην αστυνομία και τρίτο άτομο.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι στην κάμερα υπήρχαν πλάνα βασανισμού μίας ηλικιωμένης Αμερικανίδας γυναίκας και ενός 15χρονου κοριτσιού από τον Μπρίκνερ. Οι αρχές φέρονται να αναζητούν την κάμερα για πιθανά πλάνα της Μαντλίν.

Η Μαντλίν ΜαΚάν εξαφανίστηκε από το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας τον Μάιο του 2007 ενώ παραθέριζε με τους γονείς της, μέσα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου και από τότε δεν υπάρχει κανένα ίχνος για την τύχη της.

Νούμερο ένα ύποπτος θεωρείται ο Γερμανός, Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος είναι καταδικασμένος για υπόθεση βιασμού, εκτίοντας την ποινή του στην πατρίδα του.

Πηγή: newsbeast.gr / ΚΥΠΕ