Εξετάζεται καταγγελία πολίτη για κακοποίηση του από αστυνομικούς

 


 

Διαβάστε επίσης, “ΑΕΚ-Ένωση: Επεισόδια στη Λάρνακα και τραυματισμός 10χρονης” και “Αυτοκίνητο αξίας 80.000 ευρώ έγινε στάχτη”.


 

Ο Γραμματέας της Αρχής Γιώργος Καράς δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η καταγγελία του πολίτη έφτασε μέσω του δικηγόρου του στα γραφεία της Αρχής σήμερα (14/3/2013).

Πρόσθεσε ότι θα τεθεί ενώπιον των μελών της Αρχής σε συνεδρίαση την Τετάρτη και πιθανότατα -όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις- θα διοριστεί ποινικός ανακριτής για τα περαιτέρω.

Ο κ. Καράς δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενόψει της συνεδρίασης της Τετάρτης.

Η επιστολή του πολίτη (ο οποίος είναι δικηγόρος), καθώς και αντίγραφο της κατάθεσής του στην Αστυνομία, έκτασης πέντε σελίδων, στις 11 Μαρτίου, αποστάληκε στο ΚΥΠΕ από το δικηγόρο του.

Ο δικηγόρος στην επιστολή του προς την Αρχή κάνει λόγο για “παράνομη αποστέρηση της προσωπικής ελευθερίας του πελάτη του, αντίθετη με άρθρο του συντάγματος και της ευρωπαϊκής σύμβασης δικαιωμάτων του ανθρώπου, υποβολή του πελάτη του σε απάνθρωπη ή/και ταπεινωτική ή /και εξευτελιστική μεταχείριση ενώ ήταν υπό σύλληψη ή/και υπό καθεστώς αποστέρησης της ελευθερίας του, παραβιάσεις του νόμου περί των δικαιωμάτων προσώπων που συλλαμβάνονται και τελούν υπό κράτηση που ποινικοποιεί τις παραβιάσεις από μέλη της Αστυνομίας”.

Καταγγέλλει ακόμη αδικήματα εναντίον του πελάτη του που σχετίζονται με “κατάχρηση εξουσίας, επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη και αρπαγή ή απαγωγή προσώπου με σκοπό κρυφό και άδικο περιορισμό, κακόβουλη βλάβη στο ρολόι του και πειθαρχικά παραπτώματα κατά παράβαση του περί Αστυνομίας νόμου”.

Αναφέρεται ακόμη ότι για το θέμα έγιναν δηλώσεις από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας και προβλήθηκε και από ΜΜΕ.

Ο παραπονούμενος όπως καταγράφεται στην κατάθεσή του, καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από μέλη της Αστυνομίας, η οποία του προκάλεσε σωματική βλάβη. Καταγγέλλει χλευασμό και εξύβρισή του και υποβολή του “βασανιστήρια”.

Πηγή ΚΥΠΕ