Έξι εκατ. δολάρια για το πρώτο κόμικ με τον Σούπερμαν, το ακριβότερο όλων των εποχών

Ένα κόμικ του 1938 με την πρώτη εμφάνιση του Σούπερμαν έγινε το ακριβότερο όλων των εποχών όταν πουλήθηκε έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία της Heritage Auctions.

Ο οίκος δημοπρασιών το χαρακτήρισε ως το «πιο σημαντικό, επιδραστικό κόμικ που εκδόθηκε ποτέ», καθώς σύστησε στον κόσμο τον Σούπερμαν με μόλις 10 σεντς το τεύχος, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από 86 χρόνια.

«Χωρίς τον Σούπερμαν και το Action Comics No. 1, ποιος ξέρει αν θα υπήρχε ποτέ η Χρυσή Εποχή των κόμικς – ή αν το μέσο θα είχε γίνει αυτό που είναι σήμερα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Heritage Auctions, Μπάρι Σάντοβαλ.

Παρά την ηλικία του, το συγκεκριμένο κόμικ ήταν ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση, με πλούσια χρώματα και λίγη φθορά στο πάνω μέρος. Μόνο άλλα δύο μη αποκατεστημένα αντίτυπα υπάρχουν σε καλύτερη κατάσταση, σύμφωνα με τη Heritage Auctions, και μόνο 100 συνολικά εκτιμάται ότι έχουν επιβιώσει από τα 200.000 που είχαν αρχικά τυπωθεί.

action-comics-1-kansas-city-pedigree-heritage-auctionsv2.jpg
Το τεύχος του 1938 ήτα σε εξαιρετική κατάσταση, σύμφωνα με τον οίκο Heritage Auctions Heritage Auctions

 

Η ιστορία, γραμμένη από τους φίλους Τζέρι Σίγκελ και Τζο Σούστερ, αποκαλύπτει την προέλευση του Σούπερμαν ως εξωγήινου παιδιού που στάλθηκε στη Γη για να γλιτώσει από την καταστροφή του πλανήτη του και συστήνει τον έρωτά του, τη δημοσιογράφο Lois Lane.

60.000 δολάρια για μία σελίδα

Είναι τέτοια η αξία του συγκεκριμένου τεύχους που οι μεμονωμένες σελίδες του έχουν φτάσει να πωλούνται μέχρι και 60.000 δολάρια η κάθε μία, πρόσθεσε ο οίκος δημοπρασιών. Άλλα αντίτυπα έχουν επίσης πωληθεί σε τιμές ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένου ενός το 2021 που πωλήθηκε για 3,25 εκατομμύρια δολάρια και έγινε το πιο ακριβό κόμικ που είχε κυκλοφορήσει ποτέ εκείνη την εποχή.

Το πρώτο κόμικ με τον Σπάιντερμαν το ξεπέρασε αργότερα την ίδια χρονιά, όταν πουλήθηκε για 3,6 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την CGC Comics, αλλά ένα άλλο τεύχος με τις περιπέτειες του Ανθρώπου από Ατσάλι στο «Superman #1» πήρε πίσω το στέμμα το 2022, πιάνοντας 5,3 εκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτική πώληση.

Πρόσφατα ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας κινηματογραφικής ταινίας με ήρωα τον Σούπερμαν, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 11 Ιουλίου 2025. Σκηνοθετεί ο Τζέιμς Γκαν («Φύλακες του γαλαξία») και πρωταγωνιστεί ο Ντέιβιντ Κόρενσγουετ («The politician»).

πηγή: CNN Greece