Φαίνεσαι πλούσιος ή φτωχός; Τι αποκαλύπτει το πρόσωπό σου

Τι μηνύματα στέλνει στους γύρω μας το πρόσωπό μας για τον πλούτο μας.

Τα αποτελέσματα έρευνας από το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Φαίνεται πως κάποιος γύρω μας θα μπορούσε να μας κατατάξει σε πλούσιο ή φτωχό από τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και μόνο.

Το σχήμα του προσώπου μας, σύμφωνα με έρευνα από πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είμαστε πλούσιοι ή φτωχοί.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Γλασκώβης διαπίστωσαν πως το σχήμα του προσώπου μας μπορεί να επηρεάσει αυτό που οι άλλοι αντιλαμβάνονται για το υπόβαθρο και τον πλούτο μας.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 15 άντρες και 15 γυναίκες ηλικίας κατά μέσο όρο 22 ετών να κάνουν πρόχειρες κρίσεις σχετικά με τον πιθανό πλούτο ή τα χαρακτηριστικά ενός ατόμου με βάση τρισδιάστατες εικόνες που τους έδειξαν.

Και πλούσιος και πιο αξιόπιστος και ικανός

Οι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν τις εικόνες και που ανήκουν οι άνθρωποι βάσει μιας επταβάθμιας κλίμακας από τον φτωχότερο στον πλουσιότερο.

Τα πρόσωπα που θεωρούνταν πλούσια θεωρούνταν επίσης και πιο αξιόπιστα, ζεστά και ικανά. Είχαν πιο λεπτά χαρακτηριστικά, ανασηκωμένα φρύδια, κόκκινα μάγουλα, χαμογελαστό στόμα και ήταν οβάλ.

Οι «φτωχοί», από την άλλη πλευρά, είχαν χαμηλωμένα φρύδια, κοντύτερο πηγούνι, ψυχρό τόνο δέρματος και δεν έδιναν την εντύπωση πως ήταν έμπιστοι.

Η καθηγήτρια Rachael Jack του πανεπιστημίου της Γλασκώβης δήλωσε πως η έρευνα έχει να κάνει με την εμφάνιση των ανθρώπων. «Η έρευνά μας καταδεικνύει πώς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου παίζουν καθοριστικό ρόλο στη σύνδεση των αντιλήψεων για την κοινωνική τάξη με τα σχετικά στερεότυπα.

Αυτά τα ευρήματα δεν είναι μόνο πολύτιμα για την προώθηση της κατανόησης των κεντρικών θεωριών κοινωνικής αντίληψης, αλλά θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν σε μελλοντικές παρεμβάσεις που αποσκοπούν στη διακοπή των προκατειλημμένων αντιλήψεων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η μελέτη, σύμφωνα με τη The Sun, δημοσιεύτηκε στο APA Journal of Experimental Psychology: General και εξέτασε τα χαρακτηριστικά που εξετάζουν οι άνθρωποι όταν αποφασίζουν αν κάποιος είναι πλούσιος ή φτωχός κρίνοντας και μόνο από την εμφάνισή του.

Πηγή: Πρώτο Θέμα