Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο εξέλιξης μαγικού σκευάσματος που ελαχιστοποιεί τις υποτροπές στους ασθενείς με κατά πλάκα σκλήρυνση, μειώνοντας τα μυοσκελετικά προβλήματα, τις συναισθηματικές και νοητικές διαταραχές, την εξάντληση αλλά και τα προβλήματα εντέρου, σπαστικότητας, όρασης, ουροδόχου κύστης και στύσης που έχει σαν χαρακτηριστικά της η νόσος, βρίσκονται τρεις Κύπριοι επιστήμονες, δηλώνοντας ότι μέχρι το 2015 αναμένεται το φάρμακο να κυκλοφορεί στα φαρμακεία. Οι τρείς Κύπριοι ερευνητές που δημιούργησαν το συγκεκριμένο φάρμακο είναι ο Δρες Ιωάννης Πατρίκιος καθηγητής βιοχημείας, ο Γιώργος Λουκαίδης εγκεκριμένος διατροφολόγος/διαιτολόγος και ο Δρα Μάριος Παντζαρής Ανώτατος Νευρολόγος, διευθυντής της Γ΄Νευρολογικής κλινικής και της Κλινικής Πολλαπλής Σκλήρυνσης στο ΙΝΓΚ.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες οι τρεις Κύπριοι ερευνητές αφού αναφέρθηκαν στις ελλείψεις που παρατηρούνται σε διάφορα λίπη και αντιοξειδωτικά στους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση , παραδέχθηκαν ότι η όλη έρευνα ξεκίνησε ψάχνοντας ένα σκεύασμα που να παρέχει αυτές τις ουσίες, για αυτό και το συγκεκριμένο φάρμακο έχει χαρακτηριστεί σαν διατροφο-φάρμακο.
Στην σχετική κλινική έρευνα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην συνέντευξη τύπου, έχουν συμμετάσχει 80 ασθενείς με την υποτροπιάζουσα μορφή της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και οι ασθενείς έχουν παρουσιάσει θεαματικά αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα το διατροφο-φάρμακο με κωδικό PLP10, μειώνει τη συχνότητα των υποτροπών της νόσου έως και 72% και την πιθανότητα αύξησης του βαθμού αναπηρίας μέχρι και 86%, χωρίς οποιαδήποτε άλλη παρενέργεια.
Μπορεί να μην ξέρει κανείς με σιγουριά τα αίτια που προκαλούν την σκλήρυνση κατά πλάκας και να είναι μια αυτοάνοση νόσος, αλλά τώρα μετά την ανακάλυψη των τριών Κυπρίων ερευνητών σίγουρα μπορούν όλοι οι ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση να ελπίζουν σε ένα πολύ καλύτερο αύριο. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε από τους ερευνητές, χωρίς υπερβολικό κόστος, αφού το σκεύασμα δεν θα στοιχίζει πέραν από 1500-2000 ευρώ τον χρόνο για κάθε ασθενή.