Φεστιβάλ Μανιταριού: Mission Accomplished!

Η αποστολή μας, για ακόμη μια χρονιά εξετελέσθη!

Η 5η Γιορτή Μανιταριού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 01 Οκτωβρίου, στα φιλόξενα Σπήλια και για ακόμη μια χρονιά, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική!

Χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκαν τα Σπήλια για να απολαύσουν και φέτος πεντανόστιμες συνταγές, να περάσουν όμορφα, να ενημερωθούν για τη διατροφική αξία των μανιταριών και να γίνουν μάρτυρες του μεγαλύτερου και νοστιμότερου κριθαρότου μανιταριών που έχει δημιουργηθεί ποτέ!

Οι ταλαντούχοι chefs από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου έβαλαν και φέτος το τεράστιο τηγάνι στη φωτιά και μαγείρεψαν με πολλή αγάπη ένα τεράστιο κριθαρότο μανιταριών!

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του πιάτου θα δοθούν στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» αλλά και στο Σύνδεσμο «Μοναδικά Χαμόγελα», για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας με σπάνιες παθήσεις.

Πέραν από την έμπρακτη συνεισφορά στους συνανθρώπους μας, η Γιορτή Μανιταριών κατάφερε να προσφέρει στα υπέροχα ορεινά χωριά μας την προβολή που χρειάζονται και την αναγνώριση που τους αξίζει.

Πρωταγωνιστές για ακόμη μια φορά υπήρξαν τα παιδιά, τα οποία απόλαυσαν όλες τις δράσεις που είχαν οργανωθεί για αυτά, την ώρα που οι γονείς απολάμβαναν υπέροχη μουσική. Φουσκωτά κάστρα, face painting, ταχυδακτυλουργοί, μάγοι, επιδέξιοι ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι και ο γιγάντιος Transformer Bumblebee ενθουσίασαν με τα κόλπα τους!

Το menu μας για ακόμη μια χρονιά αναδείκνυε τα μανιτάρια, αποδεικνύοντας πως πέρα από την διατροφική τους αξία, είναι η βάση για νόστιμα και ευφάνταστα πιάτα. Το μπέργκερ μανιταριών, ο γύρος με μανιτάρια πλευρώτους και τζατζίκι, τα μεξικάνικα τάκος μανιταριών με γουακαμόλε και κρέμα και η κλασική πλέον μανιταρόσουπα, ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους!

Η αποστολή εξετελέσθη και φέτος και μάλιστα με πλήρη επιτυχία, αφού 16793 επισκέπτες επιβεβαίωσαν πέρα από κάθε προσδοκία με την παρουσία τους, πως αυτή η γιορτή ήρθε για να μείνει, να γίνεται καλύτερη και να στηρίζει όλο και περισσότερους σκοπούς.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2024, για μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα γιορτή, η οποία θα τιμήσει τα μανιτάρια που τόσο απλόχερα μας δίνει η φύση, θα αναδείξει τα πανέμορφα ορεινά χωριά μας, θα προσφέρει απλόχερα υπέροχες στιγμές και θα δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις.