Φεύγει από το κτήριο της Μητρόπολης o τέως Κιτίου Χρυσόστομος

Εντός των ημερών αναμένεται να εγκαταλείψει το κτήριο της Μητρόπολης Κιτίου στη Λάρνακα, ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, ο οποίος τέθηκε σε αργία τον περασμένο Ιούνιο από την Ιερά Σύνοδο, αμέσως μετά την καταδίκη του από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για άσεμνη επίθεση σε ανήλικη μαθήτρια το 1981.

Αν και αρχικά επρόκειτο να εγκατασταθεί στο Παλιομέτοχο από το οποίο κατάγεται, τελικά, θα μετακομίσει σε σπίτι που θα ενοικιάσει η Μητρόπολη Κιτίου στη Λάρνακα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η μετακίνησή του θα γίνει εντός των ημερών.

Υπενθυμίζεται πως μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου αποφασίστηκε όπως ο τέως Κιτίου μετακινηθεί άμεσα από το κτήριο της Μητρόπολης Κιτίου, που είχε αναλάβει να εντοπίσει χώρο για τη μετακίνησή του. Ο ίδιος ωστόσο, είχε ζητήσει από την Ιερά Σύνοδο, ν’ αναθεωρηθεί η απόφαση για τη μεταστέγασή του. Όταν έλαβε απάντηση συναίνεσε τελικά στην μετακίνησή του.

Με βάση την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, στον καταδικασθέντα δίδεται πλέον μηνιαία χορηγία που δεν ξεπερνά το 50% του μισθού του, με τη Μητρόπολη Κιτίου να υποχρεούται να πληρώνει το ενοίκιο χώρου για τη στέγασή του. Τα υπόλοιπα έξοδα για τη διαμονή του θα τα επωμιστεί ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως ο τέως Κιτίου την 1η Ιουνίου καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, αφού κρίθηκε ένοχος για άσεμνη επίθεση σε 16χρονη. Μέσω του νέου συνηγόρου υπεράσπισής του, υπέβαλε έφεση επί της απόφασης του πρωτόδικου Δικαστηρίου, η οποία είναι άγνωστο πότε θα εξεταστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ με την αποχώρηση από την Μητρόπολη του τεως Κιτιου το κτήριο της Μητρόπολης θα τύχει ριζικής ανακαίνισης.

Πηγή: SIGMALIVE