Φονικό Λάρνακας: Που ήταν η Αστυνομία στις 5 το πρωί;

{loadposition ba_textlink}

Η άγρια δολοφονία του 40χρονου Παναγιώτη Χριστοδούλου από τον Γιώργο Ξιούρουπα τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας σε νυχτερινό κέντρο της Λάρνακας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η δολοφονία του Χριστοδούλου από τον Ξιούρουπα έγινε στις πέντε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο της Λάρνακας με αρκετούς πελάτες του υποστατικού να βρίσκονται παρών την στιγμή του φόνου.
Το συγκεκριμένο έγκλημα, βάσει και των πιο πάνω, ανέδειξε άλλα σημαντικά και χρόνια προβλήματα που οι Αρχές αδυνατούν να αντιμετωπίσουν.

Ωράριο λειτουργίας

Το ωράριο λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων διασκεδάσεως έχει απασχολήσει κατά καιρούς την Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να καταφέρει την συμμόρφωση των επιχειρηματιών. Οι ώρες λειτουργίας των κέντρων όχι απλά δεν τηρούνται αλλά καταπατώνται επανειλημμένα καθώς δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές.

Τι έκανε η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας στις πέντε το πρωί και άφησε χωρίς έλεγχο το συγκεκριμένο υποστατικό που θα έπρεπε να κλείνει το αργότερο μέχρι τις τρείς το πρωί;

Το ΕΚΕ Κύπρου έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του με κάθε λεπτομέρεια το ποια είναι τα νόμιμα ωράρια των διαφορετικών τύπων νυχτερινών κέντρων και κανένα από αυτά δεν καλύπτεται από την νομοθεσία για να μένει ανοικτό μέχρι τις πέντε τα ξημερώματα.

Σίγουρα, το συγκεκριμένο υποστατικό δεν είναι το μόνο που δεν τηρεί το ωράριο, καθώς από την στιγμή που ο έλεγχος της Αστυνομίας είναι ανεπαρκής εξυπακούεται ότι ούτε άλλα παρόμοιας φύσης μαγαζιά θα έκλειναν από τις τρείς. 

Που είναι οι έλεγχοι που έπρεπε να διεξάγουν οι Αρχές; Και αν υπήρξε έλεγχος με ποιου την διαταγή μένουν ανοικτά;

Οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται, και ειδικά σε τέτοια σοβαρά θέματα. Η Αστυνομία ήταν, είναι και πάντα θα είναι υπόχρεη να διατηρεί την τάξη και να εξασφαλίζει την τήρηση τον νόμων.

Θα υπάρξουν πειθαρχικές έρευνες από το Αρχηγείο κατά των υπευθύνων; 

Είναι καιρός κάποιοι εκεί στην Αστυνομική Διευθυνση Λάρνακας να αναλάβουν τις ευθύνες τους…