Φωτιά στην Εύβοια: Η φωτογραφία του ηλικιωμένου ζευγαριού με το σκυλάκι τους που αποτυπώνει το δράμα

Τη φωτιά στην Εύβοια και το δράμα των ξεσπιτωμένων αποτυπώνει η φωτογραφία του ηλικιωμένου ζευγαριού που δε μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Ο 89χρονος άντρας και η 87χρονη γυναίκα βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στο δρόμο, παίρνοντας μαζί τους μόνο τη σκυλίτσα τους, τη Bella.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι με το σκυλάκι τους βρέθηκαν στο Πευκί, στο ferry boat που ήταν έτοιμο να μεταφέρει τον κόσμο για την εκκένωση.

Δίπλα δίπλα και αγκαλιά με το σκυλάκι τους, οι δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το χάος και την καταστροφή αντικατοπτρίζουν τον τρόμο και την απόγνωση των κατοίκων της Εύβοιας που καίγεται επί επτά συνεχείς ημέρες.

Το στιγμιότυπο απαθανάτισε ο φωτογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κώστας Τσιρώνης, γράφοντας στη σχετική λεζάντα:

«Ο Γεώργιος Λιάκος 89 ετών και η σύζυγός του Παρισσώ Λιάκου 87 ετών κάτοικοι του χωριού Πευκί, περιμένουν μαζί με το σκυλάκι τους Bella, στο κατάστρωμα φέρι μποτ το οποίο βρίσκεται σε αναμονή στην παραλία του χωριού για να συνδράμει στην εκκένωση του χωριού κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς στην Βόρεια Εύβοια, Κυριακή 08 Αυγούστου 2021». Η φωτογραφία επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά, ότι μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις…

πηγή: το ποντίκι