Φόβος και τρόμος ανήλικοι στη Λεμεσό – Ληστείες, απειλές, ζημιές

Καταγγελίες πολιτών – Δόθηκαν οδηγίες για ποινική δίωξη 3 νεαρών κάτω των 16

Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Λεμεσό μετά από σοβαρές καταγγελίες που έγιναν στην Αστυνομία ότι ομάδα νεαρών αποτελεί το φόβο και τρόμο στην Τουρκοκυπριακή Συνοικία της Λεμεσού. Το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελίες πολιτών στο ραδιοφωνικό σταθμό  Κανάλι 6.

Όπως πληροφορούμαστε, το θέμα απασχόλησε και τη Νομική Υπηρεσία και ήδη χθες Πέμπτη δόθηκαν οδηγίες για την ποινική δίωξη τριών Τουρκοκυπρίων  ηλικίας κάτω των 16 ετών. Σημειώνεται ότι με βαση Νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο,καθίσταται ως έσχατο μέτρο η  κράτηση των παιδιών τα οποία ορίζονται πλέον ως την ηλικία των 21 ετών. Παράλληλα, ,αντί κράτησης προνοείται η  επιβολή άλλων εναλλακτικών ποινών. 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού Λευτέρη Κυριάκου, οι καταγγελίες απασχολούν την Αστυνομία τον τελευταίο μήνα».

Οι καταγγελιες αφορούν ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, οχλαγωγία,επιθέσεις κατά προσώπων με σκοπό τη ληστεία, αλλά και απειλές. Μάλιστα, σε μια περίπτωση, η Αστυνομία διερεύνησε υπόθεση απόπειρας ληστείας οικίας.. Ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι δόθηκαν οδηγίες για αύξηση των περιπολιών στην περιοχή κυρίως τις βραδινές ώρες.

Ο κ. Κυριάκου απάντησε στις καταγγελίες ότι η Αστυνομία δεν λαμβάνει τα μέτρα της με αποτέλεσμα κάποιοι να αποθρασύνονται. Όπως είπε,«δεν δέχομαι ότι η Αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της. Αντίθετα, προχωρήσαμε σε συλλήψεις και αυξήσαμε τα μέτρα και τις περιπολίες στην περιοχή». Όπως είπε λογω του νέου νόμου, η Αστυνομία τηρεί τις  πρόνοιες της νομοθεσίας για ανήλικους, αφού δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε κρατητήρια, ούτε να τεθούν υπό κράτηση.

O υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού ανεφερε ότι «όντως κάποιοι νεαροί  αποθρασύνθηκαν στην περιοχή και γι αυτό μετά την ολοκλήρωση του φακέλου αποταθήκαμε στη Νομική Υπηρεσία».

Δήμαρχος Λεμεσού: «Θα ζητήσουμε ενημέρωση»

Η Offsite επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαϊδη στον οποίο αναφέραμε τις καταγγελίες που έγιναν λέγοντας ότι δεν υπέπεσε οτιδήποτε στην αντίληψη του ιδίου ή του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως είπε, «θα ζητήσουμε να ενημερωθούμε λεπτομερώς από την Αστυνομία».

πηγή: Offsite