ΦΡΟΥΡΙΟ η ΛΕΜΕΣΟΣ στο μνημόσυνο του ΓΡΙΒΑ, πάνω από 250 Αστυνομικοί

Χωροστατούντος του επισκόπου Αμαθούντας Νικόλαου  τελέστηκε το πρωί, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στη Λεμεσό, το 50ο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Το μνημόσυνο τελέστηκε στην παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων για αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε  ο Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων Χαράλαμπος Χριστοφίνας.

Του μνημόσυνου ακολούθησε πορεία στο Αρχηγείο της ΕΟΚΑ και τάφο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, τρισάγιο στο χώρο του ανδριάντα και κατάθεση στεφάνων από  επισήμους και  εκπρόσωπους κομμάτων, οργανώσεων και σωματείων.

Το έργο του αρχηγού της ΕΟΚΑ εξήρε στον επιμνημόσυνο λόγο, ο ναύαρχος Γιάννης Εγκολφόπουλος.

Για αποτροπή τυχόν επεισοδίων, η αστυνομία κατάρτισε ειδικό σχέδιο δράσης. Η περιοχή αποκόπηκε σε μεγάλη έκταση από την αστυνομία. Επιστρατεύτηκαν πέραν των 250 αστυνομικών και το αντιοχλαγωγικό Αίαντας.

Στην περιοχή υπήρχαν επίσης δύο αυτοκίνητα – κλούβες, ενώ οι εισερχόμενοι στο Αρχηγείο της ΕΟΚΑ, τύγχαναν ελέγχου από αστυνομικούς. Επίσης, στο χώρο του Αρχηγείου  και το τάφο του Γρίβα, επιτράπηκε η είσοδος σε  εκπροσώπους των οργανωμένων φιλάθλων και όχι σε όλους. Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, οι υπόλοιποι τίμησαν το Διγενή, παραταγμένοι στο δρόμο.