Φτάσαμε το 1 εκ. εμβόλια: Στόχος δύο δόσεις στο 82% μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Σημαδιακή χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανακοινώνοντας από το εμβολιαστικό κέντρο Α’ της κρατικής έκθεσης ότι η Κύπρος έφτασε το ένα εκατομμύριο εμβόλια. Στόχος μας είπε είναι μέχρι τέλος Αυγούστου 82% των πολιτών να έχουν λάβει τουλάχιστον την 1η δόση και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 82% να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.  Η μέρα είπε είναι σημαδιακή γιατί ο κόσμος εκπέμπει το μήνυμα ότι εμπιστεύεται τους ειδικούς, το εμβολιαστικό πρόγραμμα και την κυβέρνηση.

Ο κ. Χατζηπαντέλας ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή πέραν του 74% των συμπολιτών μας έχει πάρει την 1η δόση του εμβολίου και εξέφρασε ότι με την αυξανόμενη καθημερινή ροή εμβολιασμών μέχρι το τέλος Αυγούστου το ποσοστό αυτό θα ξεπεράσει το 82%. Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, εκτίμησε θα ξεπεράσουμε το 82% και με τις δύο δόσεις.

Ευχαριστώντας το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της πρώτης γραμμής που με τη σκληρή δουλειά διατηρεί τα νοσηλευτήρια σε καλή κατάσταση, ο αρμόδιος Υπουργός ανέφερε ότι η κατάσταση αξιολογείται καθημερινά σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Χριστίνα Γιαννάκη ανέφερε ότι σε περίπτωση που θα φτάσουμε τις 65 εντατικές νοσηλείες, θα παρθούν αποφάσεις ώστε να τύχει διαχείρισης η κατάσταση. Απεύθυνε επίσης μήνυμα στους ανεμβολίαστους πολίτες να σκεφτούν τους εαυτούς τους, τους γύρω τους και την κοινωνία γενικότερα.

Η Χριστίνα Γιαννάκη ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 330 εμβολιασμοί παιδιών και έχουν διευθετηθεί πέραν των 1300 ραντεβού.

Ερωτηθείς σχετικά με την Τρίτη ενισχυτική δόση, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανέφερε ότι τελούμε εν αναμονή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να είμαστε έτοιμοι, συμπλήρωσε, έγινε σήμερα σύσκεψη στην παρουσία του Υφυπουργού Καινοτομίας ώστε όταν και εφόσον χρειαστεί το σύστημα των ραντεβού να λειτουργήσει ξανά.

πηγή: alphanews.live