Γάζα: Κραυγή απόγνωσης μετά τα νέα φονικά χτυπήματα – «Ούτε στις σκηνές δεν είμαστε ασφαλείς»

Της Αλεξίας Καφετζή

Τις 140 ημέρες συμπληρώνει σήμερα ο πόλεμος στη Γάζα, ενώ συγκλονίζει η νέα «σφαγή» με δεκάδες νεκρούς μετά από ισραηλινό χτύπημα στην κεντρική Λωρίδα.

Το σχέδιο του Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη μεταπολεμική Γάζα περιλαμβάνει απεριόριστη ελευθερία κινήσεων για τις IDF να επιχειρούν και προβλέπει κυβέρνηση από «τοπικούς αξιωματούχους».

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, UNRWA λέει ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε «σημείο καμπής» κατά τη διάρκεια «πρωτοφανών ανθρωπιστικών αναγκών στη Γάζα».

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν νέα εισβολή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς.

«Μην επιχειρήσετε στη Ράφα χωρίς σχέδιο προστασίας αμάχων», ζήτησε από το Ισραήλ ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι ακροάσεις στο Διεθνές Δικαστήριο για την ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

«Ακόμα και στις σκηνές, δεν είμαστε ασφαλείς»

Την Πέμπτη, τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινές επιθέσεις στη Ντέιρ ελ-Μπαλάχ της Γάζας που ισοπέδωσαν σπίτια.

Μια επίθεση σε σκηνή από επιθετικό αεροσκάφος Apache σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε πολλά μέλη της οικογένειας αλ-Ραμλάουι που αναζητούσαν καταφύγιο στα δυτικά της Ντέιρ ελ-Μπάλαχ.

«Ο ξάδελφός μου, που έχασε την κόρη του, ξύπνησε από τη φρίκη, με τον ήχο του πολεμικού αεροσκάφους Apache να γίνεται όλο και πιο δυνατός», δήλωσε ο Χασάν αλ-Ραμλάουι, 33 ετών, ένα από τα μέλη της οικογένειας.

«Είναι απλώς μια σκηνή. Είναι εκτοπισμένοι και απομακρύνθηκαν από τον βορρά εδώ για να αναζητήσουν καταφύγιο. Κοιμόντουσαν. Γιατί τους επιτέθηκαν; Ακόμη και στις σκηνές δεν είμαστε ασφαλείς».

 

Μια συγκλονιστική φωτογραφία που αποτυπώνει το δράμα των αμάχων στη Γάζα

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Άχμεντ Αζάμ μεταφέρει τη σορό του γιου του Μουχάναντ, ο οποίος γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα και σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα.

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι η συγκλονιστική φωτογραφία έχει τραβηχτεί στο νοσοκομείο Αλ-Άκσα στην Ντέιρ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Το βλέμμα απόγνωσης του Άχμεντ προς τον ουρανό τα λέει όλα…

Πηγή φωτογραφίας: Reuters / Doaa Ruqqa

ΠΗΓΗ: in.gr