Γάζα: Συνεχίστηκαν οι εχθροπραξίες παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Εύθραυστη παραμένει η κατάσταση στη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ισλαμικής Τζιχάντ παρά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ισλαμικής Τζιχάντ.

Τα αντιμαχόμενα μέρη συνέχιζαν τις επιχειρήσεις τους, μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής, ώρα εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός, ωστόσο ούτε η Ισλαμική Τζιχάντ ούτε η ισραηλινή κυβέρνηση δεν ανακοίνωση υπαναχώρηση από την κατάπαυση του πυρός.

Μία ώρα πριν την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός εντάθηκαν οι εκτοξεύσεις ρουκετών και όλμων από τη Γάζα προς τις πόλεις της μεθορίου με επίκεντρο την κωμόπολη Σντερότ και τα περίχωρά της και κατά των λιμανιών Άσκελον και Ασντόντ.

Παλαιστινιακές πηγές κάνουν λόγο για σειρά αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ –στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, στο στρατόπεδο προσφύγων Αλ-Μπουρέιζ, με πέντε νεκρούς που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, άλλη μία στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας με θύματα τέσσερα παιδιά και στον καταυλισμό Μπετ-Χανούν όπου και επίσης αναφέρονται τουλάχιστον τρία θύματα. Παράλληλα, ακολούθησε ακόμα ένας γύρος εκτοξεύσεων ρουκετών της Ισλαμικής Τζιχάντ προς το Τελ Αβίβ και στην πόλη Ρισιόν-ΛεΤσιόν, 11 χλμ. νοτιότερα, όπου ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ρουκέτες καταρρίφθηκαν από το σύστημα «Σιδερένιος Θόλος».

Όπως είχε παρατηρηθεί και σε αντίστοιχες στρατιωτικές αναμετρήσεις του παρελθόντος μεταξύ Ισραήλ και των παλαιστινιακών οργανώσεων στη Γάζα, οι εχθροπραξίες εντείνονται όσο πλησιάζει η ώρα εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός.