Γεμάτες οι πτήσεις προς Ελλάδα – Αυξήθηκαν οι τιμές εισητηρίων

Αρκετα ικανοποιητικές οι κρατήσεις για το καλοκαίρι αλλά λίγες οι πτήσεις – Τι ανάφερε στην Brief o Πρόεδρος του ACTA

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

Μεγάλο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον των Κύπριων να ταξιδέψουν το φετινό καλοκαίρι στο εξωτερικό, κάτι που όμως έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών των εισιτήριων.

Μιλώντας στην Brief, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), Βασίλης Σταματάρης ανέφερε ότι υπό τις συνθήκες οι κρατήσεις είναι αρκετά ικανοποιητικές αλλά υπήρχε περιορισμός στην διαθεσιμότητα πτήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, όσο αφορά την Ελλάδα, σημείωσε ότι υπήρχαν λιγότερες πτήσεις από ότι άλλες χρονιές και γι’ αυτό πάρα πολλές ημερομηνίες έχουν ακριβά εισιτήρια αφού οι πτήσεις είναι πολύ γεμάτες.

«Δεν είχαμε την ευχέρεια να έχουμε εκείνες τις ναυλωμένες πτήσεις που είχαμε προς κορωνοϊού όμως παρουσιάστηκε μια απότομη έξαρση, η οποία έφερε αρκετό κόσμο που θέλει να ταξιδέψει, και άρα γεμίζουν οι πτήσεις», πρόσθεσε.

Γενικά είδαμε κάποια αύξηση στις τιμές εισιτηρίων, ανέφερε ο κ. Σταματάρης, απλά η Ελλάδα παρουσιάζει, όπως και κάθε χρονιά, την μεγαλύτερη ζήτηση.

«Για όλες τις χώρες που έχουν απευθείας πτήσεις, έχουν ανέβει οι τιμές. Ακριβώς λόγω της πληρότητας που έχουν οι πτήσεις, ενώ είναι και λιγότερες, γεμίζουν πιο γρήγορα και άρα ανεβαίνουν οι τιμές», εξήγησε.

Γενικότερα, παρουσιάζεται ενδιαφέρον για την Ευρώπη, όπως για παράδειγμα προς το Παρίσι, την Πράγα, την Ιταλία, την Φινλανδία αλλά και άλλες πόλεις.

«Η Ευρώπη είναι ένας προορισμός που είναι πολύ πιο εύκολο να τον χειριστείς παρά οι μακρινοί προορισμοί, για τους οποίους ο κόσμος είναι πιο συγκρατημένος», ανέφερε καταληκτικά ο Πρόεδρος του ACTA.

πηγή: Brief