Γερμανία: Σχεδίαζαν την εκτέλεση του Γερμανού καγκελάριου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Γερμανία μετά από τις συλλήψεις 25 ατόμων, τα οποία φέρονται να σχεδίαζαν πραξικόπημα.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο ταυτόχρονης επιχείρησης σε Γερμανία, Αυστρία και Ιταλία, ενώ οι συλληφθέντες, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, κατηγορούνται για συμμετοχή ή υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης, με στόχο την ανατροπή κρατικών θεσμών και της φιλελεύθερης δημοκρατικής τάξης στη Γερμανία.

Οι γερμανικές αρχές ερευνούν πιθανές διεθνείς διασυνδέσεις της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ», στην οποία ανήκουν οι συλληφθέντες.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές σχεδίαζαν να εισβάλουν στη Μπούντεσταγκ, να συλλάβουν βουλευτές και να εκτελέσουν τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Ο πρίγκιπας Ερρίκοςπ 13ος του Ρόις, ο οποίος συνελήφθη, θα αναλάμβανε νέος αρχηγός του κράτους, ενώ ερευνάται ο ρόλος της πρώην βουλευτού του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία», Μπίργκιτ Μάλζακ Βίνκερμαν.

Αναμένονται κι άλλες συλλήψεις

Οι Αρχές εκτιμούν ότι τα σχέδια πραξικοπήματος των «Πολιτών του Ράιχ» ήταν σοβαρά και προχωρημένα.

Σε συνεντεύξεις τους χθες βράδυ οι Πρόεδροι του Γραφείου Προστασίας του Συντάγματος και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκληματικής Αστυνομίας (BKA) καθώς και ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας εμφανίστηκαν πεπεισμένοι για τη σοβαρότητα των σχεδίων πραξικοπήματος.

Ο πρόεδρος της BKA Χόλγκερ Μιουνχ έκανε λόγο για 54 υπόπτους στο κρατικό δίκτυο ZDF και για περισσότερες από 150 έρευνες. Βρέθηκαν επίσης όπλα σε περίπου 50 σημεία. Ο ίδιος είπε ότι αναμένει νέες έρευνες και άλλους υπόπτους τις επόμενες ημέρες.

πηγή: OMEGALIVE