Για ανευθυνότητα κατηγορούνται Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ

 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι «η προσπάθεια μετάθεσης δικών τους ευθυνών σε άλλους είναι προκλητική» και προσθέτει: «Διερωτάται, για παράδειγμα, σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για το ‘που θα βρεθούν τα δισεκατομμύρια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών’».

«Υποδεικνύουμε πως αυτό ακριβώς είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος συναίνεσε στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων χωρίς να διασφαλίσει έστω και στο ελάχιστο το τραπεζικό σύστημα της χώρας του», προσθέτει.

«Πολύ πιο ανησυχητική βέβαια», συνεχίζει, «είναι η πεισματική άρνηση τους να λάβουν, έστω και τώρα, αποφάσεις και μέτρα για την αποτροπή της πλήρους οικονομικής κατάρρευσης».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει, επίσης, ότι «στην επαναλαμβανομένη έκκληση του Νίκου Αναστασιάδη για συνάντηση της πολιτική ηγεσίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με σκοπό τη λήψη κοινών αποφάσεων, ΑΚΕΛ και κυβέρνηση επέλεξαν σήμερα να απαντήσουν με ύβρεις».

«Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών. Και επιμένουμε στην ανάγκη να λειτουργήσουμε όλοι με όρους εθνικής ευθύνης και όχι με όρους ανεύθυνης προπαγάνδας», καταλήγει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.