Για την πρόταση του για το Κυπριακό ενημέρωσε τους 27 ο ΠτΔ

Την ευκαιρία να ενημερώσει και τους 27 ηγέτες των κρατών μελών για την προσέγγιση του στο Κυπριακό είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής, αφιερωμένη στην οικονομία και την ευρωζώνη.

Όπως ανέφερε κοινοτική πηγή, κατά την έναρξη της συνόδου και της συζήτησης για τα θέματα που αφορούν την ζώνη του ευρώ και την οικονομία, ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τους ομολόγους του για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επανέλαβε την έκκληση για μεγαλύτερο ρόλο της ΕΕ την οποία έχει ήδη κάνει δημόσια. Η ενημέρωση διοργανώθηκε ως σημείο επικοινωνίας (communication point) στην ατζέντα, χωρίς συζήτηση.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής στους ηγέτες των τριών θεσμών της ΕΕ τον τρόπο με τον οποίο προτείνει να ενισχυθεί η συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών, καθώς και το πως θεωρεί πως η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει παράλληλα με τα ευρωτουρκικά εφόσον υπάρξει επανέναρξη.

Το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Χριστοδουλίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για την πρότασή του με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει η συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: ΚΥΠΕ