Γλίτωσε τη φυλακή η Σακίρα για φοροδιαφυγή – Το πρόστιμο που θα πληρώσει

Η Σακίρα κατέληξε σε συμφωνία με τις αρχές και αποφεύγει τη φυλάκιση με ένα υψηλό πρόστιμο για φοροδιαφυγή.

Με ένα πρόστιμο 6,4 εκατομμυρίων λιρών γλίτωσε τη φυλάκιση η Σακίρα μετά τη διευθέτηση της υπόθεσης για φορολογική απάτη 12,5 εκατομμυρίων λιρών.

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα έφτασε στο δικαστήριο της Βαρκελώνης για να παρακολουθήσει την πρώτη ημέρα της δίκης της για φερόμενη απάτη ύψους 12,5 εκατομμυρίων λιρών από εισοδήματα που κέρδισε μεταξύ 2012 και 2014.

Φορώντας ένα ροζ κουστούμι και γυαλιά ηλίου, η 46χρονη Σακίρα έφτασε στο δικαστήριο λίγο πριν από τις 10 το πρωί, στέλνοντας ένα φιλί στους θαυμαστές της προτού ανέβει τα σκαλιά του δικαστηρίου.

Δεν άργησε να γίνει γνωστό πως επετεύχθη συμφωνία, με τη Σακίρα να λέει στον προεδρεύοντα δικαστή ότι έχει αποδεχθεί τη συμφωνία με τους εισαγγελείς.

Επέμεινε στην αθωότητά της, ωστόσο σημείωσε ότι είχε πάρει την απόφαση να λυπηθεί τα παιδιά της και να μη δουν τη μητέρα τους να θυσιάζει την ευημερία της.

«Θαυμάζω απίστευτα αυτούς που πολέμησαν τις αδικίες μέχρι τέλους, αλλά για μένα σήμερα η νίκη σημαίνει ότι παίρνω τον χρόνο μου πίσω για τα παιδιά μου και την καριέρα μου»

Στη δήλωσή της επέκρινε τις ισπανικές αρχές για την καταδίωξή της, σημειώνοντας πως η περίπτωσή της ήταν παρόμοια με άλλες υποθέσεις και τους αρμόδιους να καταδιώκουν αθλητές και άλλα άτομα υψηλού προφίλ.

Τέτοιες περιπτώσεις, όπως ανέφερε, εξαντλούν την ενέργεια, τον χρόνο και την ηρεμία αυτών των ανθρώπων για χρόνια κάθε φορά.

«Η νίκη είναι να πάρω πίσω τον χρόνο μου»

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, προσπαθούσα πάντα να κάνω το σωστό και να δίνω το θετικό παράδειγμα στους άλλους.

Αυτό σημαίνει να κάνω το επιπλέον βήμα σε επιχειρηματικές και προσωπικές οικονομικές αποφάσεις για να εξασφαλίσω τις απολύτως καλύτερες συμβουλές, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης συμβουλών από τις εξέχουσες φορολογικές αρχές του κόσμου, οι οποίες υπήρξαν σύμβουλοί μου σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Δυστυχώς, και παρά τις προσπάθειες αυτές, οι φορολογικές αρχές στην Ισπανία άσκησαν δίωξη εναντίον μου, όπως έχουν κάνει εναντίον πολλών επαγγελματιών αθλητών και άλλων ατόμων υψηλού προφίλ, αποστραγγίζοντας την ενέργεια, τον χρόνο και την ηρεμία αυτών των ανθρώπων για χρόνια κάθε φορά.

Ενώ ήμουν αποφασισμένη να υπερασπιστώ την αθωότητά μου σε μια δίκη που οι δικηγόροι μου ήταν βέβαιοι ότι θα κατέληγε υπέρ μου, πήρα την απόφαση να επιλύσω επιτέλους αυτό το θέμα με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μου, τα οποία δεν θέλουν να δουν τη μητέρα τους να θυσιάζει την προσωπική της ευημερία σε αυτόν τον αγώνα.

Πρέπει να ξεπεράσω το άγχος και τη συναισθηματική επιβάρυνση των τελευταίων ετών και να επικεντρωθώ στα πράγματα που αγαπώ. Τα παιδιά μου και όλες τις ευκαιρίες που έρχονται στην καριέρα μου, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης παγκόσμιας περιοδείας μου και του νέου μου άλμπουμ, για τα οποία είμαι πολύ ενθουσιασμένη.

Θαυμάζω απεριόριστα εκείνους που έχουν πολεμήσει αυτές τις αδικίες μέχρι τέλους, αλλά για μένα, σήμερα, η νίκη είναι να πάρω πίσω τον χρόνο μου για τα παιδιά μου και την καριέρα μου».

πηγή: in.gr