Γυναίκα αστυνομικός βρίζει τους αλλοδαπούς κρατούμενους στην Μεννόγεια (vid)

 

Η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ), έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται γυναίκα αστυνομικός να βρίζει τους αλλοδαπούς κρατούμενους αλλά και την θρησκεία τους.

Η αστυνομικός βρισκόμενη στον χώρο του μηχανοστασίου στα κρατητήρια της Μεννόγειας, φωνάζει στους κρατούμενους φράσεις όπως «f*ck your Allah» και «γ@μώσας».

Το εν λόγω βίντεο φέρεται να έχει βιντεοσκοπηθεί από κρατούμενο της Μεννόγειας.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία και ο Διοικητής της ΥΑΜ Γλυκέριος Λεοντίου, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε για το συμβάν τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, στις 27 Απριλίου 2016.

Την επόμενη μέρα η αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και αξιωματικός διορίστηκε για να διενεργήσει ποινική και πειθαρχική έρευνα εναντίων της. Τα αδικήματα αφορούσαν δημόσια εξύβριση, ανάρμοστη συμπεριφορά, παράνομη άσκηση εξουσίας, αμέλεια καθήκοντος, παράβαση ή παράλειψη άσκησης καθήκοντος.

Όταν η διαθεσιμότητα της αστυνομικού ήρθη, τότε μετατέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα, έως ότου εκδικαστούν οι υποθέσεις εναντίων της.