Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Διαμαρτυρία έξω από το ΑΤ – «Καμία άλλη ποτέ ξανά»

Έξω από το αστυνομικό τμήμα  συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συλλόγους γυναικών από τους Αγίους Αναργύρους, το Καματερό, το Ίλιον και την Πετρούπολη.

Ερωτήματα για τους χειρισμούς των αστυνομικών έχει προκαλέσει η γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, σε απόσταση λίγων μέτρων από το αστυνομικό τμήμα.

Η νεαρή είχε μεταβεί στο ΑΤ, συνοδεία φίλου της, για να καταγγείλει τον 39χρονο. Ζήτησε να τη συνοδεύσει περιπολικό στο σπίτι της, ωστόσο η αξιωματικός υπηρεσίας την προέτρεψε να καλέσει την Άμεση Δράση.

Ανάμεσά τους και στελέχη της της Νέας Αριστεράς, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, η Σία Αναγνωστοπούλου και η Χαρά Καφαντάρη.

Υπενθυμίζεται πως, εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Αντώνης Ελευθεριάνος, μετά τη διαβίβαση στην Ευελπίδων της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη γυναικοκτονία της 28χρονης.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ ενώ το διερευνώμενο αδίκημα είναι αυτό της παράβασης καθήκοντος. Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει και το πόρισμα της ΕΔΕ.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:


Πηγή: in.gr/Φωτογραφίες – Video: Δημήτρης Μιχαλάκης