Υπ. Παιδείας: Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Σε επιμνημόσυνο λόγο, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στο Όμοδος, όπου τελέστηκε το Εθνικό Μνημόσυνο Οικονόμου Δοσίθεου και των Εθνομαρτύρων που εκτελέστηκαν από τους Τούρκους την 9η Ιουλίου του 1821, ο κ. Κενεβέζος είπε ότι “είναι η ώρα που όλοι πρέπει να σταθούμε με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης και πατριωτικού καθήκοντος ενώπιον της σημερινής κρίσιμης κατάστασης που αντιμετωπίζει ο τόπος”.

“Είναι η ώρα του εμείς. Η ώρα της συλλογικής σοφίας, η ώρα της συναίνεσης, η ώρα της συλλογικότητας και της συστράτευσης”, επισήμανε ο Υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Ανέφερε ότι “η τουρκική εισβολή του 1974, ο ετσιθελισμός και η αδιαλλαξία της Τουρκίας, που για 39 σχεδόν χρόνια κρατούν άλυτο το κυπριακό πρόβλημα, υπαγορεύουν σε όλους μας το καθήκον και το χρέος να συνεχίσουμε να αγρυπνούμε και να αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση και τη διασφάλιση των εθνικών μας δικαίων, των δικαίων και των δικαιωμάτων της Κύπρου και του λαού μας”.

Πρόσθεσε ότι “οι ήρωες και οι μάρτυρές μας μάς υπενθυμίζουν διαρκώς την πορεία του αγώνα, της τιμής και του καθήκοντος και αξιώνουν από εμάς να παραμείνουμε όρθιοι στις επάλξεις του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωσή του, μέχρι τη δικαίωση της θυσίας τους”.

Σύμφωνα με τον κ. Κενεβέζο, όσες δυσκολίες, όσες αντιξοότητες και αν συναντήσουμε, πρέπει να παραμείνουμε όρθιοι. Τα αγαθά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης δεν χαρίζονται. Διεκδικούνται με αγώνες, όχι κατ’ ανάγκη στο πεδίο της μάχης”, πρόσθεσε.

“Με πολιτικούς αγώνες στη βάση μιας διεκδικητικής στρατηγικής, με ομοψυχία και ενότητα, με σθένος και αποφασιστικότητα”, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Κενεβέζος είπε ότι “παραμένουμε δεσμευμένοι να δικαιώσουμε τη θυσία των ηρώων και των μαρτύρων μας”, προσθέτοντας ότι “είμαστε καταδικασμένοι να μην αφήσουμε ανεξόφλητο αυτό το χρέος”.

“Είμαστε, κατά συνέπεια, υποχρεωμένοι να εργαστούμε όλοι μαζί για να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας, στον εθνικό μας αγώνα και στην οικονομία μας την αξιοπιστία που χρειάζονται προκειμένου να  είμαστε σε θέση  να πραγματώσουμε τα οράματα των ηρώων μας”, κατέληξε ο Υπουργός Παιδείας. 

Πηγή ΚΥΠΕ