Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ανακοίνωσε μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ

Η Αστυνομία ενημερώνει για τα μέτρα που θα ληφθούν για την ασφαλή διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα για το Παγκύπριο Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας, μεταξύ των ομάδων ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΕΛ , που θα διεξαχθεί την Κυριακή 28.04.2024 και ώρα 19.00, στο Στάδιο ΓΣΠ, στη Λευκωσία.

Τονίζεται ότι στον αγώνα δεν θα υπάρχει μετακίνηση φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας σύμφωνα με την απόφαση της ΚΟΠ.

Οι είσοδοι του σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 17:00. Προτρέπονται οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα να προσέλθουν έγκαιρα στο στάδιο, το αργότερο μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας. Διευκρινίζεται ότι φίλαθλοι που θα φθάσουν αργοπορημένα στο στάδιο, ενδέχεται να εισέλθουν σε αυτό μετά την έναρξη του αγώνα.
Θα διεξάγεται ειδικός έλεγχος στα παιδικά εισιτήρια εισόδου και ενδεχομένως να ζητηθεί η παρουσίαση πολιτικής ταυτότητας.

Όλοι οι εισερχόμενοι στις κερκίδες πρέπει να φέρουν την κάρτα φιλάθλου τους και να την επιδεικνύουν μαζί με το εισιτήριο εισόδου.

Ανακοινώνεται ότι:
ΟΜΟΝΟΙΑ
Οι φίλαθλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα καταλάβουν τις δυτικές, βόρειες και ανατολικές κερκίδες του σταδίου, ως εκ τούτου, προτρέπονται να κατευθυνθούν στο στάδιο μέσω της Λεωφόρου Ανεξαρτησίας και του κυκλικού κόμβου του Γ.Σ.Π. και να σταθμεύσουν τα οχήματα τους στον δυτικό και στον βόρειο χώρο στάθμευσης οχημάτων.

Η διέλευση από τις νότιες κερκίδες προς τις ανατολικές θα είναι αποκλεισμένη. Ως εκ τούτου όσοι θα εισέλθουν στην ανατολική κερκίδα θα μπορούν να μεταβούν σε αυτή μόνο από τη βόρεια πλευρά του σταδίου.
Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα λειτουργήσουν τα δυτικά και βόρεια ταμεία για τους φιλάθλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μόνο. Τα ταμεία θα ανοίξουν η ώρα 17:00.

Τονίζεται σε όλους ότι:
o Η είσοδος στο στάδιο επιτρέπεται μόνο σε όσους επιδεικνύουν Κάρτα Φιλάθλου και εισιτήριο του αγώνα

o Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων

o Απαγορεύεται η μεταφορά και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, τόσο εκτός, όσο και εντός του σταδίου

o Απαγορεύεται η μεταφορά πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων στα οποία αναγράφονται πολιτικά σύμβολα

o Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του σταδίου και οπουδήποτε αλλού
o Απαγορεύεται η είσοδος εντός του σταδίου, φιλάθλων που έχουν στην κατοχή τους σακίδια ώμου και προστατευτικά κράνη

μοτοσικλετιστών, καθώς και οποιοδήποτε άλλο μέσο που να καλύπτει το πρόσωπό τους
o Το σκαρφάλωμα στα κάγκελα του σταδίου δεν επιτρέπεται.

o Απαγορεύεται αυστηρά η στάση και η στάθμευση κατά μήκος της οδού Φθιώτιδος μετά το τρίτο βοηθητικό γήπεδο η οποία οδηγεί στη Λεωφ. Ανεξαρτησίας. Οποιαδήποτε παράβαση εντοπισθεί θα καταγγέλλεται εξωδίκως.

Οποιοσδήποτε δεν ακολουθεί τους πιο πάνω κανόνες μπορεί να εκδιωχθεί από το στάδιο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει καμία νομική απαίτηση έναντι των αρχών του σταδίου, ακόμα και αν κατέχει νόμιμο εισιτήριο. Επίσης, κινδυνεύει να συλληφθεί και να του επιβληθεί αυστηρό χρηματικό πρόστιμο.

Τα σημεία συλλογής προσωπικών αντικειμένων είναι τα δυτικά ταμεία για τους φιλάθλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Σημειώνεται ότι η στάθμευση των οχημάτων στον νέο κυκλικό κόμβο του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού παρά το στάδιο ΓΣΠ και στα ερείσματα των δρόμων στην περιοχή του σταδίου απαγορεύεται και οι παραβάτες θα καταγγέλλονται.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία βρίσκεται στους αθλητικούς χώρους για την προστασία των φιλάθλων. Διευκρινίζεται επίσης ότι θα υπάρχει αστυνομική παρουσία στην περιοχή του σταδίου Γ.Σ.Π. για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία στη Λευκωσία, μπορεί να τηλεφωνεί στον αριθμό 22-802020, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 και για περιστατικά επείγουσας ανάγκης στον τηλεφωνικό αριθμό 112.