Η CABLENET επενδύει στην επιμόρφωση των αθλητικών συντακτών

Με σκοπό τον εμπλουτισμό των γνώσεων των ανθρώπων και συνεργατών της Cablenet, σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στο Lemon Park ολοήμερη επιμορφωτική ημερίδα.

Το θέμα των νέων κανονισμών διαιτησίας, η χρήση της τεχνολογίας VAR και πότε αυτό δύναται να παρεμβαίνει στη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων βρέθηκε στο επίκεντρο του πρώτου μέρους της ημερίδας. Ο πρώην διεθνής διαιτητής και καθηγητής διαιτησίας της ΚΟΠ κ. Μάριος Τσαγγάρης εξήγησε τις διαφοροποιήσεις που προκύπτουν με βάση τους νέους κανονισμούς, ενώ παράλληλα έδωσε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Το θέμα της “ψυχικής ανθεκτικότητας” αναλύθηκε εξάλλου από τον αθλητικό ψυχολόγο κ. Αδάμο Παπαντωνίου με σκοπό την παροχή συμβουλών στη διαχείριση της έντονης ψυχολογικής πίεσης που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της ενάσκησης των καθηκόντων τους.

Σημαντική ήταν άλλωστε και η παρουσίαση του εκπαιδευτή της Σχολής Προπονητών της ΚΟΠ κ. Μάριου Κωνσταντίνου, ο οποίος επεξήγησε το έργο των προπονητών στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αγγίζοντας τα θέματα των σχηματισμών, αλλά και της αξιοποίησης της στατιστικής στην εκπλήρωση των στόχων τους. Ο κ. Κωνσταντίνου παρέθεσε παραδείγματα στρατηγικής που ακολουθούν προπονητές παγκόσμιας εμβέλιας, με σκοπό την καλύτερη αντίληψη από πλευράς των αθλητικών συντακτών, ως προς το πως διαμορφώνονται τα πράγματα σήμερα.

Τον κύκλο των παρουσιάσεων έκλεισε ο μόνιμος συνεργάτης της Cablenet κ. Αντριέν Χατζηαλεξάνδρου, ο οποίος αξιοποιώντας το υπερσύγχρονο σύστημα γραφικής αποτύπωσης δεδομένων VZRT, το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά η Cablenet στις μεταδόσεις της, ανέλυσε τους τρόπους ανάπτυξης και αμυντικής λειτουργίας στο ποδόσφαιρο, ώστε να διευκολύνει το λειτούργημα των αθλητικογράφων.

Από πλευράς του ο Υπεύθυνος του Αθλητικού Τμήματος κ. Ανδρέας Παρασκευά αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και την πολύ καλή δουλειά που κάνουν, τους ζήτησε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την εκτέλεση των καθηκόντων τους βάζοντας ακόμα ψηλότερα τον πήχη σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει σήμερα η Cablenet προς τους Συνδρομητές της.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την κοπή βασιλόπιτας, το φλουρί της οποίας ευτύχησε να βρει ο αθλητικογράφος Μάριος Χατζηστυλλής.

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

 

Cablenet For a Better Life