Η Cablenet συνεχίζει την ανοδική της πορεία με 19.4% αύξηση στα έσοδα

*Text in English below

 • Αποτελέσματα 2022:
 • 40% αύξηση στη Συνδρομητική βάση
 • 102% αύξηση στους Συνδρομητές Κινητής Τηλεφωνίας
 • 4% αύξηση στα έσοδα
 • Πρωτιά στην ικανοποίηση πελατών
 • 18% αύξηση στην ικανοποίηση υπαλλήλων

Η Cablenet συνεχίζει την ανοδική της πορεία για ακόμη μια χρονιά με σημαντική αύξηση εσόδων. Συγκεκριμένα, το 2022 έφτασε τα 63,9 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα έσοδα των 53,5 εκατ. ευρώ το 2021, που αυτό μεταφράζεται σε αύξηση 19.4%. Αυτή η διψήφια αύξηση των εσόδων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξαιρετική ανάπτυξη της Συνδρομητικής βάσης, η οποία σημείωσε αύξηση 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cablenet, κ. Γιάννος Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο της Ετήσιας Ανασκόπησής του, δήλωσε: «Μας τιμά ιδιαίτερα ότι η αγορά συνεχίζει να εμπιστεύεται την Cablenet και να μας δίνει ένα τόσο σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης, από τους κορυφαίους στον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ακόμη πιο σημαντικό λόγω του ότι αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης επιτεύχθηκε μέσα σε ένα μακροοικονομικό περιβάλλον, που συνέχισε να παρουσιάζει τεράστιες προκλήσεις για όλες τις επιχειρήσεις. Ενώ στις αρχές του 2022 υπήρχαν σημάδια για σταθεροποίηση των βασικών παραμέτρων της οικονομίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και οι μακροπρόθεσμες  επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 απαιτούσαν συνεχείς αναπροσαρμογές στο λειτουργικό μοντέλο της εταιρείας. Το 2022 ήταν έτσι, το 3ο κατά σειρά έτος προκλήσεων, κατά τη διάρκεια του οποίου η Cablenet έπρεπε να ανταποκριθεί στη μακροπρόθεσμη εξελικτική της πορεία».

Η Cablenet συνεχίζοντας την καθιέρωσή της στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, σημείωσε αύξηση περίπου 102% της βάσης συνδρομητών, υπερβαίνοντας τους 93.000 Συνδρομητές συμβολαίου και καρτοκινητής μέχρι το τέλος του 2022. Αυτό καθιστά την Cablenet το ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο κινητής (Fastest Growing Mobile Network) και συνοδεύτηκε με αύξηση 134% των εσόδων της το 2022 έναντι του 2021.

Η ανατροπή που έφερε στην αγορά το καινοτόμο προϊόν Purple Max Mobile κατέδειξε ότι κάλυψε μια σημαντική ανάγκη των καταναλωτών όπως αποδεικνύεται από τη συνεχή υποστήριξη μεγάλης μερίδας του πληθυσμού.

Στις υπηρεσίες διαδικτύου, η Cablenet έκανε μια ακόμη ανατροπή με το λανσάρισμα ενός πρωτοποριακού προϊόντος, του Purple Max Internet. Το Purple Max Internet είναι η νέα υπηρεσία διαδικτύου, που προσφέρει ταχύτητα 250Mbps με αυτόματη δυνατότητα να πετύχει τη μέγιστη διαθέσιμη ταχύτητα δικτύου στην περιοχή του συνδρομητή. Αυτό κάνει τους συνδρομητές της Cablenet να μην ανησυχούν για την ταχύτητα του Internet ποτέ ξανά και να μην χρειάζονται αλλαγή πακέτου. Επιπρόσθετα, συμπεριλαμβάνει την επαναστατική υπηρεσία Plume HomePass®, παρέχοντας εμπειρίες που αναβαθμίζουν την διαδικτυακή εμπειρία στο σπίτι. Η Cablenet επιπλέον, αξιοποιώντας τη στρατηγική συνεργασία με την Plume, την πρωτοπόρο Εταιρεία σε εξατομικευμένες επικοινωνιακές λύσεις, έκανε ένα μεγάλο άλμα στην εξέλιξη του «έξυπνου» σπιτιού.

Η επέκταση του δικτύου μας σε νέες περιοχές της Κύπρου συνεχίστηκε για να καλύψει τη ζήτηση τόσο από οικιακούς πελάτες, όσο και από επιχειρήσεις. Πλέον, η Cablenet καλύπτει περίπου 205.000 κατοικίες, παραμένοντας πιστή στη δέσμευση της για συνεχή επέκταση του δικτύου της, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της κάλυψης του 80% περίπου των νοικοκυριών της χώρας. Η παραπάνω επέκταση συνοδεύτηκε από τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας να προσφέρουμε υψηλότερες ταχύτητες στους Συνδρομητές μας και να ενισχύσουμε την αξιοπιστία και την απόδοση του δικτύου μας, έχοντας ως στόχο την απαράμιλλη εμπειρία των πελατών μας. Αυτή η δέσμευση είναι επίσης συνυφασμένη με την αύξηση των ενεργειών και των επενδύσεών μας για ένα πράσινο μέλλον.

Ορόσημο για την Cablenet το 2022, ήταν η διατήρησή της στην κατάταξη ως το κορυφαίο brand στη Συνολική Ικανοποίηση Πελατών (CSAT), καθώς και η επίτευξη του υψηλότερου Net Promoter Score (NPS) στην κυπριακή αγορά τηλεπικοινωνιών, τόσο στις σταθερές όσο και στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με έρευνα αγοράς που διεξήχθη για λογαριασμό της Cablenet από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών αγοράς CYMAR. Αυτή η κατάταξη καθιστά ιδιαίτερα αισιόδοξο το μέλλον για την περαιτέρω πορεία της Cablenet, λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντικότητα  αυτών των δεικτών προόδου για κάθε εταιρεία. Σε μια ανοικτή και ελεύθερη αγορά, ο πελάτης είναι αυτός που έχει τον τελικό λόγο για το ποιοι οργανισμοί θα επιβιώσουν και θα αναπτυχθούν στον χρόνο.

Κατά τη διάρκεια του 2022, η Cablenet, αύξησε επίσης, την πελατειακή της βάση στην τηλεόραση, τόσο στον αθλητικό τομέα όσο και στον τομέα της ψυχαγωγίας. Από τον Σεπτέμβριο του 2022, η Cablenet,  απέκτησε τα δικαιώματα μετάδοσης και διανομής του Ευρωμπάσκετ, καθώς και της κορυφαίας ομάδας της ελληνικής Super League, του Ολυμπιακού Πειραιώς, γεγονός που αποδείχθηκε πολύ δημοφιλές στο ευρύ κοινό.

Η δέσμευση της Cablenet στους πελάτες της αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία μέσω του tag line For a Better Life’, αποτελεί και δέσμευση προς το προσωπικό της. Αυτό το μότο φαίνεται να επιβεβαιώνουν και όλοι οι δείκτες ικανοποίησης του προσωπικού, όπου το 2022 είχαν  σημαντική βελτίωση. Θέσαμε τον πήχη ψηλά στην εσωτερική ποιότητα, αναπτύσσοντας μια δυνατή εταιρική κουλτούρα βασισμένη στις αξίες μας και μεταφέραμε το όραμα και την πελατοκεντρική φιλοσοφία μας στους ανθρώπους μας. Μέσα σε ένα δύσκολο και εναλλασσόμενο περιβάλλον για τους ανθρώπους μας, ο δείκτης eNPS (Employee Net Promoter Score) αυξήθηκε κατά 18%. Όλα αυτά αποτέλεσαν βασικό συστατικό της επιτυχίας μας.

Επιπλέον, σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cablenet, κ. Μιχαηλίδης ανέφερε: «Θα ήθελα να κλείσω, λέγοντας ότι, η συνεχιζόμενη μετεξέλιξη της Cablenet, σε μια εποχή όπου η εταιρεία αναπτύσσεται με κορυφαίο ρυθμό στον κλάδο, δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Είμαι απίστευτα υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι της Cablenet έχουν αποδώσει για να κάνουν αυτό το κατόρθωμα να γίνει πραγματικότητα το 2022, καθώς και για τη δέσμευση και τη σκληρή δουλειά τους. Η αύξηση που παρατηρήσαμε στους δείκτες ικανοποίησης των εργαζομένων μας, είναι τόσο επιβράβευση όσο και εκπλήρωση της υπόσχεσης που δίνουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας ότι στην Cablenet, μπορούν να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν και να χτίσουν μια σταθερή βάση για το μέλλον τους».

Ο Πρόεδρος της Cablenet, Nikhil Patil, δήλωσε: «Η Cablenet συνέχισε την ανοδική της πορεία με μια πραγματικά εξαιρετική απόδοση το 2022. Η καθιέρωση της εταιρείας στον χώρο της κινητής και η συνεχής της ανάπτυξη αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Είμαστε ιδιαίτερα ενθαρρυμένοι από την ανάδειξη της εταιρείας σαν το κορυφαίο brand σε δείκτες ικανοποίησης πελατών αλλά και παράλληλα, στην αύξηση των δεικτών ικανοποίησης του ανθρωπίνου δυναμικού. Αυτά αποτελούν απόδειξη μιας στρατηγικής που έχει αναπτύξει και εφαρμόσει η διοικητική  ομάδα της Εταιρείας, η οποία συνδυάζει αύξηση εσόδων με παράλληλη επένδυση σε θεμελιώδη στοιχεία προόδου. Σε αυτό το πλαίσιο, η Cablenet θα συνεχίσει και θα επιταχύνει περαιτέρω το επενδυτικό της πρόγραμμα σε όλους τους τομείς με απώτερο στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού Συνδρομητών να έχουν πρόσβαση στην φιλοσοφία του «For a Better Life».

 

Cablenet confirmed as fastest growing telco provider in Cyprus

Record performance in 2022 reaching 40% increase in overall subscriber base and 19.4% increase in revenue.

Highlights of 2022 performance:

 • 40% increase in subscriber base
 • 102% increase in Mobile Telephony Subscribers
 • 4% increase in revenue
 • Market leaders in customer satisfaction
 • 18% increase in employee satisfaction

Cablenet has once again proven its resiliency and adaptability with a record performance during 2022 despite the post-pandemic challenges. It has established itself as the fastest growing communications provider in Cyprus, delivering on customer demands and exceeding expectations.

This is confirmed by a record 40% growth in overall subscriber base, a 102% in mobile subscriptions, which has translated into a significant 19.4% growth in revenues, reaching €63.9 million by the end of 2022.

Cablenet’s innovative Purple Max Mobile product concept, which offers unlimited data allowances at prices affordable to the entire market, is the main driver behind such growth. This value proposition has led to a 134% increase in mobile revenues when compared to 2021.

Commenting on this performance, Yiannos Michaelides, Cablenet CEO stated, ‘Such growth is nothing short of remarkable when one considers the economic climate in which we are operating. We are in the aftermath of a global pandemic that took the world by storm and are now facing the economic implications of the disruption brought about by the war in Ukraine. This notwithstanding, the market continued to trust us with their communications needs, during a time when demand for connectivity was ever-more critical for continued social and economic development. I am truly humbled and committed to deliver on our long-term evolutionary path towards establishing Cablenet as a national full-service, quad‑play, telecom operator by building up a mobile services business of scale, alongside our leading fixed services.’

Recognizing the need for fast speed broadband, and in line with its growth plans, Cablenet expanded its fixed services network into new areas of Cyprus. It now has an estimated aggregate coverage of 205,000 Homes passed. However, network expansion is not enough unless customers enjoy the full internet experience both inside and outside their home. Consequently, Cablenet renewed its partnership with Plume, a world leader in innovative, cloud-driven smart home and business services. As a result, Cablenet launched ‘Purple Max Internet’, a perfect complement to its mobile offering, bringing increased value in addition to the fastest, and most secure Internet service experience.

Customers are recognizing Cablenet’s efforts as it retained top spot in overall Customer Satisfaction Survey (CSAT) as well as the highest Net Promotor Score (NPS) for both fixed and mobile services.

‘Whilst we continue to invest in our technology and networks, our people remain our biggest asset and its thanks to their dedication and commitment that we can achieve such results. We take their happiness and wellbeing very seriously and it gives me great pride that we also registered and 18% improvement in our employee net promotor score. Our renewed set of values, our reinvigorated culture, and our absolute focus on our employee well-being and development are providing a key component for our long-term sustainability,’ explained Yiannos.

Cablenet Chairman, Nikhil Patil, expressed his satisfaction at Cablenet’s 2022 performance: “We are very excited at the progress Cablenet has made and what the future holds for this growing company. It has continued to prove its determination to bring added value to its customers and returns to its shareholders.  The ongoing transformation of Cablenet, at a time when it’s growing at an industry‑leading rate, is no easy feat. The Board and I are incredibly proud of how Cablenet’s Management and people have performed to make this feat a reality in 2022. We remain committed towards Cablenet and shall continue to support its expansion in the various areas,” said Nikhil.

Cablenet remains committed to its promise of ‘Cablenet for a better life’, offering practical and simple solutions to customers to improve their everyday lives. Doing things better, greener and thinking and acting in a socially mindful context, are directions it plans to explore to increase its value‑added and contribution to the Cypriot consumers and businesses.