Η “Δημοσιογραφία” του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου σε νέες διαδρομές

Στα 52 χρόνια της ιστορίας του, το Columbia Journalism Review (CJR) έχει καθιερωθεί ως το περιοδικό της αυστηρής, αλλά δίκαιης κριτικής και αυτοκριτικής, το οποίο εκφράζει προκλητικές και ρηξικέλευθες ιδέες. 

Το περιοδικό ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, η ελληνική έκδοση του Columbia Journalism Review είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας συνεργασίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία & Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με το  Graduate School of Journalism του Columbia University, την «Πανεπιστημιακή Σχολή των Πούλιτζερ» και υπεύθυνη για την απονομή των ομώνυμων βραβείων.


Διαβάστε περισσότερα για το περιοδικό εδώ: Columbia Journalism Review και στα ελληνικά!


Το Πανεπιστήμιο ως ο κατ’ εξοχήν χώρος παραγωγής της, έχει υποχρέωση να διαχέει τη γνώση στην κοινωνία.

Κι αυτό ακριβώς σηματοδοτεί η συνεργασία του επιστημονικού περιοδικού ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, με την εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Η επίσημη επισφράγιση αυτής της συνεργασίας, θα γίνει κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, στις 12:00 το μεσημέρι.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρόεδρος του ΑΠΚΥ Κώστας Χρίστου, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης και ο Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης του Φιλελεύθερου Πέτρος Πέτρου.

Από τη Νέα Υόρκη, στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Victor Navasky, εκδότης του περιοδικού Columbia Journalism Review και Καθηγητής στο Columbia Journalism School.

Ομιλίες σχετικές με τη θεματολογία του περιοδικού θα κάνουν ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Παν/μίου Λευκωσίας, ο Κώστας Βενιζέλος, Δημοσιογράφος και ο Χαρίδημος Τσούκας, Καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης του Παν/μίου Κύπρου.

Οι αναγνώστες μπορούν να γνωρίσουν τη «Δημοσιογραφία» και στα βιβλιοπωλεία Ιανός και Πολιτεία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο στο βιβλιοπωλείο Σολώνειο της Λευκωσίας, στην τιμή των 3 ευρώ.

Επίσης, διατίθεται μέσω διαδικτύου στο www.cjr.press.cy  και στο www.ianos.gr