Η Disney κλείνει το πανάκριβο Star Wars ξενοδοχείο της στη Φλόριντα

Η Disney αποφάσισε να κλείσει το ξενοδοχείο Star Wars: Galactic Starcruiser στο Disney Word της Φλόριντα, μια από τις πιο καινούργιες και ακριβές ατραξιόν της, στα τέλη του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Η απόλυτα εμβυθιστική – και πανάκριβη – εμπειρία είχε εγκαινιαστεί την άνοιξη του 2022 και κοστίζει 4.800 δολάρια για δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο ή 6.000 δολάρια για δύο διανυκτερεύσεις σε τρίκλινο δωμάτιο (δύο ενήλικες με ένα παιδί).

Βέβαια δεν πρόκειται απλά για ένα ξενοδοχείο με sci-fi διακόσμηση. Το «πακέτο» περιλαμβάνει φαγητό, δραστηριότητες (οι επισκέπτες λαμβάνουν μέρος σε ένα παιχνίδι ρόλων και γίνονται μέρος του σύμπαντος του Star Wars καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής τους), ενώ έχουν και προνομιακή πρόσβαση στο τμήμα Galaxy’s Edge (μία ακόμη Star Wars εμπειρία) του θεματικού πάρκου Hollywood Studios στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Εκπρόσωπος της Disney, όταν ρωτήθηκε από το CNNi για τους λόγους που κλείνει το ξενοδοχείο, απάντησε ότι ήταν «μια επιχειρηματική απόφαση», ενώ δεν υπήρξε σχόλιο σχετικά με το μέλλον του κτιρίου που στέγαζε αυτή τη φουτουριστική εμπειρία.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Disney σημείωσε ότι το Star Wars: Galactic Starcruiser είναι ένα από τα πιο δημιουργικά πρότζεκτ όλων των εποχών, που έθεσε νέα στάνταρ για την καινοτομία και την εμβυθιστική ψυχαγωγία.

«Αυτή η premium εμπειρία μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε νέα πράγματα σε μια μικρότερη κλίμακα 100 δωματίων, και καθώς προετοιμαζόμαστε για το τελευταίο ταξίδι, θα χρησιμοποιήσουμε όσα μάθαμε για να δημιουργήσουμε μελλοντικές εμπειρίες που θα απευθύνονται σε περισσότερους επισκέπτες και θαυμαστές».

Αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις στο ξενοδοχείο έχουν διακοπεί, καθώς η Disney επικοινωνεί με όσους είχαν κλείσει δωμάτια μετά τις 30 Σεπτεμβρίου για να αλλάξουν την ημερομηνία κράτησης ή να αποζημιωθούν. Από τις 26 Μαΐου οι κρατήσεις θα ξαναρχίσουν για όσους επιθυμούν να ζήσουν ένα διήμερο σαν ήρωες από ταινία Star Wars.

Μαζί με το κλείσιμο του Star Wars: Galactic Starcruiser η Disney ανακοίνωσε και την ακύρωση των σχεδίων της για τη δημιουργία ενός κτηριακού συμπλέγματος γραφείων στη Φλόριντα, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, που θα πρόσφερε εργασία σε 2.000 άτομα.

πηγή: CNN Greece