Η Ελληνική Τράπεζα σύμμαχος για τους ΑΜΕΑ και για μία Κύπρο προσβάσιμη από όλους

  • «Ολυμπιονίκης ανακρίνει Ολυμπιονίκη» σε μια συζήτηση παρακίνησης και ενδυνάμωσης

 Μία ξεχωριστή εκδήλωση, με βιωματικές δραστηριότητες και μια καθηλωτική συζήτηση, ανάμεσα σε δύο Κύπριους ολυμπιονίκες διοργάνωσε για ακόμα μια χρονιά το Round Table 7 Πάφου και τα Thanos Hotels & Resorts, με τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας, στοχεύοντας σε έναν τόπο προσβάσιμο από όλους, χωρίς διακρίσεις!

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον από μικρούς και μεγάλους για τις βιωματικές αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Annabelle Hotel, όπου όσοι επιθυμούσαν μπορούσαν να λάβουν μέρος σε μια ποδηλατική βόλτα, σε 3on3 καλαθόσφαιρα τροχοκαθίσματος και σε τοξοβολία, με τη συμμετοχή του τυφλού τοξοβόλου Χρίστου Μισού και την υποστήριξη του Paphos Archery Club. Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της καμπάνιας «Access City Paphos», που στοχεύει στη βελτίωση της προσβασιμότητας και στην ένταξη των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της πόλης της Πάφου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση «Ολυμπιονίκης ανακρίνει Ολυμπιονίκη» ανάμεσα στους δύο κορυφαίους Κύπριους αθλητές, Κυριάκο Ιωάννου που διακρίθηκε στο άλμα εις ύψος και τον Μίλαν Τραΐκοβιτς που αγωνίζεται στα 110μ με εμπόδια. Ήταν η δεύτερη ομιλία παρακίνησης και ενδυνάμωσης από το Round Table 7 Πάφου και τα Thanos Hotels & Resorts, στο πλαίσιο των δράσεων τους, μέσω του κοινού Ταμείου Υποτροφιών, μετά τη φιλοξενία του Έλληνα Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης, Αντώνη Τσαπατάκη, το 2019.

Με την υποστήριξη της Ελληνικής Τράπεζας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού – KOA οι δύο αθλητές βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω για μια διαφορετική συζήτηση γύρω από τον πρωταθλητισμό, τις εμπειρίες τους, τις ευαισθησίες τους και όλα όσα τους ενώνουν.

Εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας η Λειτουργός του Γραφείου Τύπου Μαρία Πηλείδου συνεχάρη τους Ολυμπιονίκες και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τις προσπάθειες που καταβάλουν για μια πιο προσβάσιμη Κύπρο, τονίζοντας ότι μέσα από τις βιωματικές δραστηριότητες οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία έστω για λίγο να δουν, να μπούμε στη δύσκολη θέση των αναπήρων, να προβληματιστούν και ίσως να φύγουν λίγο καλύτεροι. Όπως είπε, η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει πάντα τις προσπάθειες και τα δικαιώματά των ΑμεΑ.