Η Epic πρασινίζει περιοχή της Αγίας Νάπας και συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής

Η Epic πιστή στη δέσμευσή της για πράσινη ανάπτυξη και σεβασμό στο περιβάλλον προχώρησε σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και τον Φιλοδασικό Σύνδεσμο Κύπρου, σε δεντροφύτευση 200 δενδρυλλίων σε περιοχή της Αγίας Νάπας.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, εθελοντές από όλα τα τμήματα της εταιρείας, άφησαν για λίγο τις εργασίες τους στην άκρη και συμμετείχαν μαζικά στην δεντροφύτευση υποβαθμισμένης περιοχής της Αγίας Νάπας. Σκοπός τους, η δική τους συμβολή στην αναδάσωση της περιοχής και στη δημιουργία ενός νέου μικρού δάσους που θα βελτιώσει σημαντικά τη βιοποικιλότητα, την προστασία των παρακείμενων ανθρώπινων δραστηριοτήτων, και θα ομορφύνει την περιοχή.

Ο Θάνος Χρονόπουλος, CEO της Epic, σημείωσε πως με κάθε δέντρο που φυτεύουμε βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη διάσωση του πλανήτη μας, τονίζοντας επίσης ότι: «Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής είναι κάτι που μας αφορά όλους, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Στην Epic, αναλαμβάνοντας το ρόλο που μας αναλογεί, μειώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμά μας εφαρμόζοντας τεχνολογίες πράσινης ενέργειας, ενώ την ίδια στιγμή αναπτύσσουμε κατάλληλες συνέργειες και δράσεις που υποστηρίζουν συλλογικές προσπάθειες όπως η συγκεκριμένη αναδάσωση».

Η προστασία του περιβάλλοντος βρίσκεται στην κορυφή της Environmental, social, and corporate governance (ESG) ατζέντας της Epic, που επιθυμεί να έχει ουσιαστικό ρόλο σε ενέργειες που θα επιταχύνουν τις αλλαγές που απαιτούνται για την αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής, και της παράδοσης ενός καλύτερου πλανήτη στις επόμενες γενιές. Στο πλαίσιο αυτό, η Epic έχει εντάξει τα ESG σε όλες τις δραστηριότητές της -στις εσωτερικές της διαδικασίες, στα προϊόντα, τις υπηρεσίες της- καθώς η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί μέρος της καθημερινότητας κάθε σύγχρονης και ανταγωνιστικής επιχείρησης.

Σημαντικός πυλώνας των ESG ενεργειών της είναι η υιοθέτηση υβριδικών συστημάτων για την τροφοδοσία Σταθμών Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας που διαθέτει, με στόχο τη μείωση των καυσίμων και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το υβριδικό σύστημα που χρησιμοποιεί η Epic συνδυάζει την τεχνολογία χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά συστήματα) με την τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας (σύστημα μπαταριών τελευταίας τεχνολογίας). Η επένδυση της Epic σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που τροφοδοτούν τους Σταθμούς Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας, έχει επιτύχει μείωση στην εκπομπή ρύπων που ξεπερνά το 70%, με την εταιρεία να έχει ως μακροπρόθεσμό στόχο την απεξάρτησή της από τη χρήση πετρελαίου και αντικατάστασή του με πράσινη ενέργεια.

Με όραμα ένα πιο πράσινο μέλλον και με μεγαλύτερο σεβασμό προς τον πλανήτη, η Εpic θα συνεχίσει με την ίδια περιβαλλοντική ευαισθησία να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πράσινων εξελίξεων.