Η οικονομία καταρρέει και λύση καμιά…

Η ευρωπαϊκή οικονομία τρεκλίζει, το euro με το ζόρι κρατάει και οι πιέσεις που δέχεται η Κύπρος είναι τεράστιες. Ολοι φωνάζουν ότι πρέπει να παρθούν μέτρα, όλοι λένε ότι με 4-5 βασικές αλλαγές η οικονομία μας μπορεί να αντέξει, αλλά κάποιοι δεν ακούν ή ακόμα χειρότερα κάνουν ότι δεν ακούν.

Μιλώντας με κορυφαίο επιχειρηματία της χώρας μου ανέδειξε ένα θέμα από το οποίο θα καταλάβετε ότι η… φωτιά έχει έρθει στο σπίτι μας και στην κυβέρνηση συνεχίζουν να την αντιμετωπίζουν με νεροπίστολα.

Μέλος εμπορικού κέντρου στη Λεμεσό έκανε πρόταση τα καταστήματα να μένουν ανοικτά και τις Κυριακές, ώστε να εκμεταλλευτούν τον τουρισμό της περιοχής. Η απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο ήταν κατηγορηματικά “όχι”. Αν και μόλις ελάχιστα χιλιόμετρα από την κανονισμένη τουριστική περιοχή, όπου θα μπορούσε να το κάνει χωρίς να ρωτήσει.

Εξι μήνες το χρόνο θα μπορούσαν τα καταστήματα να έχουν απελευθερωμένο ωράριο, έστω και δοκιμαστικά για μια φορά. Να δούμε τι τζίρους θα κάνουν τα καταστήματα, πόσες νέες θέσεις εργασίας θα είχαν δημιουργηθεί και πόσα θα ήταν τα κέρδη του κράτους από τους φόρους…

Με τέτοιες παρωπίδες και χωρίς ουσιαστικά λύσεις σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο βαδίζουμε προς τις εκλογές του 2013. Μην… αγγίξουμε τα αβγά λίγους μήνες πριν τις εκλογές γιατί θα σπάσουν.

Το γεγονός ότι έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος και όπως όλα δείχνουν θα χαθεί ακόμη περισσότερος δεν τους νοιάζει.

Κρίμα να κρίνεται η τύχη μιας χώρας από ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για τους πολίτες, αλλά επηρεάζονται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.