Η Κεντρική Σκηνή στο 34ο Φεστιβάλ ΕΔΟΝ

Το 34ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 6,7 και 8 Ιουλίου, στην Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου στη Λευκωσία. Εκεί που θα ανοίξουν οι δρόμοι ξανά για την ανάπτυξη πολύμορφης δραστηριότητας, νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και ποιοτικής ψυχαγωγίας, εκεί όπου θα κτυπά η καρδιά της νέας γενιάς.

Η Κεντρική Σκηνή φιλοξενεί μια σειρά από καταξιωμένους καλλιτέχνες που αγκαλιάζονται από κάθε ηλικία και εκπροσωπούν διαφορετικά είδη μουσικής, ενώ την ίδια στιγμή δίνει βήμα σε νέα, κυπριακά μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δική τους δουλειά και το δικό τους ταλέντο.

Οι Πυξ Λαξ εμφανίζονται για πρώτη φορά, στη σκηνή του Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ. Την Τετάρτη 6/7 παρουσιάζουν τραγούδια που αγαπήσαμε μέσα από την πολύχρονη πορεία του συγκροτήματος. Το μουσικό σχήμα ΣaiΣ Project θα ανοίξει την πρώτη νύχτα του φεστιβάλ, σε μια συναυλία με σύγχρονο ήχο βασισμένο στο κυπριακό στοιχείο. Η Κεντρική Σκηνή θα φιλοξενήσει επίσης ένα χορευτικό performance από την σχολή χορού Olariu Dance Academy, ενώ την έναρξη του φεστιβάλ θα συνοδεύσει η μπάντα του Πολιτιστικού Ομίλου Ορμήδειας «Το Ρόδι».

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο αιώνιος έφηβος, έρχεται για άλλη μια φορά στο Φεστιβάλ, την Πέμπτη 7 Ιουλίου. Αυθεντικός, συναισθηματικός και εκρηκτικός, θα μας ταξιδέψει σε ροκ μουσικούς προορισμούς, τραγουδώντας δικές του μεγάλες επιτυχίες, στην απόλυτη ροκ συναυλιακή εμπειρία. Τη συναυλία θα ανοίξει το δυναμικό ροκ μουσικό συγκρότημα OnTour.

Το ταξίδι του 34ου Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, με ένα μοναδικό, πρώτο στο είδος του, μουσικό αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που τόσο απρόσμενα έφυγε από κοντά μας, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον θεσμό των Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ όπως βέβαια και ευρύτερα στην ελληνική μουσική. Αγαπημένες μελωδίες και στίχοι χιλιοτραγουδισμένοι, σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με ερμηνευτές τον Γιάννη Κότσιρα, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Διονύση Τσακνή, τα Κίτρινα Ποδήλατα και τον Steve Tesser. Τη συναυλία θα ανοίξει το μουσικό σχήμα Private Garden, σε ήχους garage και grunge rock, ενώ την ίδια βραδιά, στην Κεντρική Σκηνή, η Ειρήνη Χαραλάμπους θα παρουσιάσει Aerial Skills Performance.

Πολιτιστική Επιτροπή 34ου ΠΦΝΦ